Vuokrakolmio Bermudalla on fiksu sijoitus!

10.04.2020 Tri Tuomio

Aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta. Voiko tämä enää olla sattumaa? Blogikirjoitteluni siis vaikuttaa säähän! Napataanpa sen kunniaksi tämän hehkuttelun kohteeksi säätilaa manipuloivista sarjakuvasankareista Heikki Hevonen ja tämän edesottamuksia kummasteleva tuore albumi Vuokrakolmio Bermudalla. Pahoittelut nyt kaikille Stormin hehkuttelua toivoneille, mutta supersankaroinnin sijaan keskitymme nyt huumorisankarointiin.

Samson eli Samuli Lintula (s. 1971) on suomalainen pitkän linjan sarjakuvantekijä, joka päätti ryhtyä sarjakuvan ammattilaiseksi kymmenen vuoden kypsässä iässä. Urasuunnitelmasta alkoi tulla todellisuutta 90-luvulla ja Samsonin tuotanto onkin tuttua etenkin Suomen MADin, Myrkyn ja Korkeajännityksen lukijoille. Mainittakoon Samsonin laajasta sarjakuvatuotannosta myös Tapani Baggen kanssa toteutettu Urho Kekkosen sarjakuvaelämäkerta Kekkonen vasta-alkajille ja edistyville. Samsonin sarjakuvat eivät ole jääneet pienen piirin herkuksi, vaan vuonna 2008 ilmestymisensä aloittanut Musta hevonen on kasvattanut osaavan humoristin fanikuntaa useammassakin kotimaisessa sanomalehdessä. Nyt tuoreimman kokoelma-albumin myötä Musta hevonen laukkaa Egmontin talliin.

Heikki Hevonen saattaa alittaa riman, jos huumori sitä vaatiin, mutta muuten Musta hevonen tarjoaa lukijalta hoksottimia vaativaa hauskuutusta. Suosittelemme muun muassa sarkasmin ja lakonisen huumorin ystäville. Mustuuttakaan ei säästellä, koska nimi velvoittaa. Epäonnistumisissa vaanii usein toisenlainen onnistuminen.

Kahvipannullinen kannattaa keitellä valmiiksi, sillä nämä stripit saattavat aiheuttaa vakavaa kahvihampaan kolotusta. Jos allekirjoittanut saisi määrätä, niin tämä albumi löytyisi kaikista tämän maan kahviloista sitten kun ne saa jälleen avata. Tietysti vaarana on, että asiakkaat pärskivät kahvinsa tai teensä rinnuksilleen, mutta eiköhän sellainenkin vain lisäisi santsikuppien myyntiä.

Omaa elämäänsä hakkeroiville tämä albumi tarjoaa paljon hienoa sisältöä. Pettymysten kohtaamisen lisäksi life hack -aineksia tarjoillaan muun muassa urheilun ja itsepuolustustaitojen jaloilla saroilla.

Tähän kurjaan kevääseen Vuokrakolmio Bermudalla sopii kuin nyrkki silmään. Ympäröivän maailman absurdeja ja äkkivääriä piirteitä voi ihailla kyyneltenkin lävitse.

Tämä albumi tarjoilee maukkaita pähkinöitä purtavaksi myös filosofisesti orientoituneille ja jopa huumorinsa vakavasti ottaville. Asiat kun saattavat olla sitä miltä ne näyttävät muun muassa liian konkreettisesti. Tai sitten ne paljastuvat rakennelmiksi.

Samson tarjoilee aineksia hengennostatukseenkin. Tosin nostatukset tulevat useimmiten kierrepallon muodossa. Onneksi Heikki H. Hevonen on aina valmis marssimaan kohti uusia pettymyksiä pystypäin, kepposet ja vippaskonstit mielessä.

Mustan hevosen kyytiin kannattaa siis hypätä. Ei kun juoksulaukkaa verkkokauppaan, sillä Heikki Hevosen seurassa maailma on muutaman piirun verran hauskempi paikka!