Menovinkki: Poriconi

05.06.2024 Tri Tuomio

Sarjakuvatapahtumia ei koskaan ole liikaa Suomen kesää kaunistamassa, joten virkeitä sellaisia on syytä suosia. Mitä enemmän vieraita per vuosi, sitä varmemmin jatkoa seuraa. Porin sarjakuvafestivaali on jo vakiinnuttanut paikkansa kesän avaajana, ja Poriconin nimellä se laukkaa nyt toista vuotta. Con-päätteen myötä ohjelmassa on sarjisfanien hemmottelun lisäksi herkkuja myös pelien, elokuvien, scifin ja kauhun ystäville. Mukana menossa on myös täältä blogistamme tuttuja veijareita, joten tarjolla on nyt tämän kesän ensimmäinen menovinkki: Poriconi!

Suomalaisin voimin toteutettujen supersankaritarinoiden ystäville Poriconi on aivan erityisen pakollinen tapahtuma, eli lauantaille 8. kesäkuuta nyt isoa ruksia kalenteriin, jos ei ole jo. Kello 13:45 kultuuritalo Anniksen lauteille nousee Jouko Ruokosenmäki, jonka kutkuttava Voimat-trilogian avaus tarjoilee raa’an arkista superheerosrealismia vaativaan makuun. Jos albumia ei hyllystä jo löydy, niin eiköhän Turun Sarjakuvakauppa sinulle sellaisen tapahtumassa myy. Nimikirjoitus ja omistus irtoavat varmasti.

Rmäki ja JP Ahonen signeeraamassa kuin raivopäät Heroes Comic Conissa.

Tapahtuman pääjehuna häärivä Vesa Vitikainen on hänkin blogimme ja sarjakuviemme lukijoille tuttu nimi. Sarjakuvaskenen monitoimimies on kirjoittanut muun muassa rätväkän supersankaridekkarin Kersantti Napalm: Barracuda. Lavaohjelmaa herralla ei ole, mutta tekemisiin voi tutustua vaikkapa tämän haastattelun lukaisemalla. Signeerauksenkin uskallan luvata.

Äärimmäisen mielenkiintoista ja monelle meistä pakollista ohjelmaa on rakennettu myös Batmanin aka Lepakkomiehen 85-vuotissynttärien ympärille. Täkäläisin voimin toteutettu Batman-elokuva Crime Alley saa pian oheissarjakuvansa Crime Alley: Scars. Tarjolla on aiheeseen liittyvä taidenäyttely ja ainakin Pekka Lehtosaari ja Rami Rautkorpi kertomassa aiheesta lisää klo 14:00.

Poriconin ohjelma kannattaa siis vilkaista lävitse. Esimerkiksi Petri Hiltusen taiteen arvostajille on tarjolla asiaa maestron pelikuvituksista. Supernörttien Podcastista pääsee nauttimaan liveformaatissa, ja kun aiheena ovat Old Man Logan ja Deadpool, niin huumoria ja timmiä toimintaa tuskin säästellään.
Kannattaa siis karauttaa kesäkuun kahdeksannen päivän kunniaksi Poriin sarjakuvakulttuuria ja sen monenmoisia rönsyjä ihmettelemään. Tri Tuomiokin vaeltelee siellä festivaaliväen joukossa kuin kuka tahansa meistä. Menovinkki: Poriconi olkoon nyt nätisti paketissa. Jos Poriin matkaaminen ei onnistu, mutta mieli tekee suomalaista supersankarisarjakuvaa, niin verkkokauppamme jeesaa! Ja täältä blogistamme löytyy kyllä vinkkejä muunkin valikoimamme suhteen!