Tex Willerin värikäs lähtölaukaus vuoteen 2024!

05.01.2024 Tri Tuomio

Tex Willerin juhlavuosi on nyt juhlittu, mutta lännensankareista kenties kestävin saa silti kunnian avata myös tämän vuoden täällä blogissamme. Viime vuoden päättänyt kolmen numeron mittainen tarina oli klassikkostatusta tavoittelevaa suorittamista, mutta hengähdystaukoa ei kuitenkaan ole luvassa, sillä tämä vuosi korkataan hurjalla kostotarinalla, joka riepottelee vanhat ja uudetkin lukijat vereslihalle. Kurkistetaanpa siis numeron 1/2024 kansien väliin. Tällainen on Tex Willerin värikäs lähtölaukaus vuoteen 2024!

Kohtalon ratsastus

Raskaan sarjan tarinalla on raskaan sarjan tekijät. Mauro Boselli vastaa tarinasta ja Claudio Villa taiteesta. Jos herrojen nimet eivät sano mitään, niin kannattaa lukaista tämä Janne Viitalan tuore Texin tuplasynttäreitä juhlistava juttu. Kannattaahan se toki lukaista, vaikka nimet olisivat tuttuakin tutumpia. Tex Willer Värialbumeista tuttu Matteo Vattani on taikonut tähän seikkailuun sellaisen värimaailman, että se antaa lisää lihaksia sekä tekstille että kuvastolle. 

Tarinassa pelataan kovin panoksin. Alkuperäisjulkaisu Tex 755 on tavallista tuhdimpi, eli sivuja seikkailussa on 130. Kohtalon ratsastus voi viittaa sekä menneeseen että tulevaan – Texin epätoivoiseen kiirehtimiseen kuolevan rakkaansa rinnalle ja armottomaan ajojahtiin syyllisten kintereillä. Tämä seikkailu käynnistellään sillä sykähdyttävällä tiedolla, että eräs Lilythin kuolemaan syyllisistä tahoista on välttänyt varman kuoleman.

Karmeuksia ja huumoria

Jos lukee kymmenessä vuodessa vain yhden Tex Willerin, niin tämä voisi olla se Tex Willer. Tarinassa elävät kaikki klassisen Tex-seikkailun ainekset huippuunsa viritettynä. Konnat ovat tehneet karmeita, mutta vielä suurempia karmeuksia tapahtuu, jos heitä ei pysäytetä. Mukana konnajahdissa on koko poppoo ja Texille, Carsonille, Kitille ja Tiger Jackille on jokaiselle keksitty mielekästä toimintaa, mutta sanailullekin on jätetty tilaa. Lännenseikkailu ilman huumoria on tylsä lännenseikkailu.

Uusikin sankari taitaa tehdä tässä tarinassa debyyttinsä. Pinkertonin agentti Jack Danuwoa on siinä määrin toimiva hahmo, että allekirjoittanut pitää lähes ihmeenä, jos herran tiet eivät risteydy Texin ja kumppaneiden kanssa tulevaisuudessakin.

Suuria tunteita

Mauro Bosellille on pakko nostaa stetsonia tämän tarinan kasaamisesta. Lukijoille tarjotaan siinä määrin suuria tunteita, että draaman kaari saattaisi osaamattoman ohjastamana kasvaa liiankin isoksi, mutta kyynelkanavien kutittelua tasapainotellaan Winchesterien ja Coltien railakkaalla paukkeella ja pääseepä Tex myös suosikkiharrastuksensa pariin, eli dynamiittipötköjä viskomaan.

Tarinan huipennusta allekirjoittanut ei halua isommin ilmiantaa, mutta luvassa on myrskyisiä tunnelmia, joiden toteuttamisessa Villan ja Vattanin yhteispeli nousee hienosti siivilleen. Kylmiä väreitä luvassa.

Tämän numeron lisäksi myös numerot 2, 3 ja 4 tarjoavat värillisiä seikkailuja. Ja Värialbumejakin on vuonna 2024 tarjolla kaksi kappalein. Allekirjoittanut odottaa niitä molempia silmät kiiluen, mutta aivan erityisen innosta piukeana syksyllä ilmestyvää Laura Zuccherin kuvittamaa Pearlia.

Molemmat Värialbumit ovat mukana Tex Willer Spesiaalipaketissa, jota meillä on tapana rummuttaa täällä blogissamme pauttiarallaa lokakuun alusta tammikuun loppuun. Logistisista syistä Tex-spessut tulevat posteljoonin kantamana kotiin sillä ehdolla, että paketti on tilattuna tammikuun loppuun mennessä. Hilipatihippan ostoksille siis, jos ei hotsita noukkia Kronikoita, Maxeja, Suuralbumia ja Värialbumeita sarjiskaupoista tai Lehtipisteiltä. Linkki löytyy heti tuosta alapuolelta. Samaan syssyyn voi tilata Tex Willerin ja jo ilmestyneet Värialbumit, jos haluaa värikkään lähtölaukauksen vuoteen 2024!