Beedeetä pukinkonttiin!

09.12.2022 Rmaki

Joulu lähestyy! Joko sinä olet keksinyt, miten muistat sarjakuvaa lukevia lähimmäisiäsi? Laadukasta eurooppalaista sarjakuvaa julkaiseva, punaselkäinen BD-albumisarja istuu jouluaikaan muutenkin kuin värinsä puolesta. Tässä joitakin juhlavia tärppejä — albumit ovat erinomaista luettavaa kaikenikäisille mielikuvituksen, huumorin ja seikkailun ystäville.

PUNAPARTA: VARPUSHAUKAN SALAINEN TEHTÄVÄ
Tässä sarjassa seikkailee punanuttuinen partasuu, mutta Karibian demoni ei ole edes kaukaista sukua pukille. Ei, tämä partaniekka on pahamaineinen merirosvo, jonka ottopoika Eric yrittää epätoivoisesti päästä eroon isänsä perinnöstä. Reipas ja jännittävä seikkailusarja viihdyttää vaativaakin sarjakuvafania.

“Tarinat ovat toinen toistaan tenhoavimpia meriseikkailuja, joissa on mukana ripaus Alexandre Dumas’ia ja toinen mokoma C.S. Foresteria!” – Goodreads.com

FILEMON: EPÄUSKOISEN RETKI
Piippahattuinen, valkoparta vanha ukki kaipailee kotiin. Ei, kyseessä ei vieläkään ole joulupukki — vaan nuoren Filemonin ystävä herra Bartolomeus, joka haaveilee paluusta Atlantin valtameren A-kirjaimelle. Omalaatuinen ja surrealistinen Filemon hurmasi suomalaiset lukijat jo 70-luvulla, ja moni on toivonut sarjalle jatkoa.

“Sarjakuvan ihana kajahtaneisuus valaisee maailmaa kuin psykedeelinen majakka, eikä todellisuus ole enää koskaan entisellään.” – Tähtivaeltaja

YOKO TSUNO: AJAN PYÖRRE
Elektroniikkainsinööri Yoko Tsuno on tottunut seikkailemaan kaikkialla — maan alla, yllä ja avaruuden syövereissä. Tässä klassisessa, aiemmin suomentamattomassa sarjakuvassa Yoko ottaa ensikosketuksen aikamatkailuun. Loikkaako hän suoraan lähimpään jouluaattoon vai vielä kauemmas?

“Kimurantteja tilanteita ja sopivan hullua ja mielikuvituksellista tiedekikkailua.” – manmadelifestyle.com

HEISKA JA HETA: PELKKÄÄ PILAA
Kun Heiskan oveen kolkuttaa mies kimpsuineen ja kampsuineen, tulossa ei olekaan vieras Korvatunturilta, vaan ärsyttävä kauppamiesserkku Felix. Legendaarisen André Franquinin (Niilo Pielinen, Piko & Fantasio, Marsupilami) luoma huumorisarja nuorenparin elämästä hurmaa ja huvittaa!

“Heiska ja Heta on tyylitietoista ja nostalgista huumorisarjakuvaa kaikenikäisille.” – kvaak.fi

MICHEL VAILLANT: PAINAJAINEN
Hyisen tähtitaivaan alla, kraatterien täplittämässä maisemassa liikkuu kimaltava kulkuneuvo. Onko Joulupukki ohjastanut rekensä vahingossa Kuuhun? Vai körötteleekö siellä MIchel Vaillant? Klassinen ranskalaisesta formulakuskista kertova seikkailusarja tarjoilee yllättäviä käänteitä, takaa-ajoja ja tarkkaan piirrettyjä ajoneuvoja!

“Vaillant sopii suomalaiseen sarjakuvanostalgiseen BD-sarjaan erinomaisesti.” – Sarjainfo

Avainsanat