Formularatojen kuningas… Michel Vaillant!

16.03.2022 Rmaki

“Vroom vroom”, soitti King Crimson aikoinaan — mutta jo paljon kyseistä levyä aikaisemmin formularatoja hallitsi ranskalaisen Jean Gratonin luoma sarjakuvasankari Michel Vaillant, joka on seikkaillut moottoriurheilun maailmassa jo vuodesta 1957 alkaen. BD-sarja ilmoittaa ilolla, että klassinen formulakuski palaa nyt pitkän tauon jälkeen Suomeen!

Suomalaisille lukijoille Vaillant tuli tutuksi 70-luvulla Zoom-lehden ja omien albumeidensa sivuilla, ja sankari jatkoi seikkailujaan myös Super-Pokkarissa, A-albumeissa sekä Super-S -lehdessä. Sarja tunnetaan realistisen tarkasti kuvatuista formula-ajoista, autoista sekä myös tosielämän autotähdistä, joita tarinoissa välillä nähdään.

Michel toimii ajajana Vaillantin talleilla, joka on alun perin kuljetusfirmana toiminut perheyritys. Amerikkalaisen kumppaninsa Steve Warsonin kanssa MIchel porhaltaa menestyksekkäästi kilpa-ajoissa ympäri maailman, ja aika ajoin hänet tempaistaan myös muiden seikkailujen pyörteisiin.

Nyt ilmestyvä, aiemmin suomentamaton tarina tiputtaa Michelin keskelle teollisuusvakoilun koukeroisia kuvioita. Testatessaan täysin uudenlaista ajoneuvoa Michel katoaa salaperäisesti, ja herätessään hän huomaa joutuneensa tuntemattoman tahon vangiksi. Vaillant ei kuitenkaan jää lepäämään laakereillaan, vaan tekee kaikkensa päästäkseen vapaaksi ja takaisin ystäviensä luokse. Tehtävä ei ole helppo… ja ajoittain Vaillantista tuntuu, kuin hän olisi juuttunut surrealistiseen painajaiseen.

Michel Vaillant: Painajainen on 48-sivuinen BD-albumi, ja sen voit ostaa omaksesi kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista, sekä tietenkin Story House Egmontin verkkokaupasta!

Avainsanat