Bruno Brazil, sarjakuvamaailman ykkösagentti!

25.10.2021 Rmaki

Valkohapsinen Bruno Brazil on ollut 60-luvulta alkaen yksi eurooppalaisen sarjakuvan suuria sankareita. Tyylikäs ja cool herra toimi Yhdysvaltain tiedustelupalvelun agenttina ja selvitteli sekä pienempiä että isompia tapauksia ympäri maailman. Aluksi hiukan James Bondia muistuttava Brazil ratkoi ongelmat yksinään, mutta hyvin pian hän kokosi ympärilleen huimapäisten agenttien tiimin, joka sai nimekseen Iskuryhmä Kaimaani.

Bruno Brazilin loivat Tintin-lehden sivuille käsikirjoittaja Louis Albert (oikealta nimeltään Michel Greg, sama mies kirjoitti aikanaan mm. Pikon ja Fantasion seikkailuja) sekä kuvittaja Willian Vance (Bob Morane, XIII). Kaikki heidän laatimansa Brazil-seikkailut on julkaistu suomeksi kolmena näyttävänä kokoelmana vuosina 2013 ja 2014. Tätä ennen Brazilin tarinoita oli julkaistu Zoom-lehdessä sekä omina albumeinaan.

Bruno Brazil erottui monista muista kuolemattomista sarjakuvahahmoista: näissä tarinoissa hahmot saattoivat loukkaantua pahasti tai jopa kuolla. Viimeisen tehtävänsä jälkeen Kaimaaneista oli jäljellä enää muutama, Brazil oli lamautunut täysin puhumattomaksi ja ryhmän tulisieluinen naisjäsen Whip Rafale oli joutunut pysyvästi pyörätuoliin. Vaikutti siltä, että Brunon ja Kaimaanien seikkailut olivat päättyneet.

Nyt Brazilin ja Kaimaanien tarinaa on ryhtynyt jatkamaan uusi tekijätiimi: käsikirjoittaja LF Bollée sekä kuvittaja Philippe Aymond. He jatkavat tarinaa suurin piirtein siitä, mihin se aikanaan jäi, 70-luvun loppupuolelta. Brazil on toipunut lähes entiselleen, mutta kun salaperäinen taho ryhtyy vainoamaan Kaimaanien vanhoja vihollisia, on aika koota tiimi uudestaan. Onko vanhoista sotaratsuista enää vastusta uusille, entistä vaarallisemmille mielipuolille? Pystyvätkö he edes yhteistyöhön? Ja onko Bruno itsekään kunnossa?

BD-albumi Bruno Brazil: Black Program osa 1 aloittaa Brazilin uuden aikakauden, ja tarinan jälkimmäinen puolisko julkaistaan suomeksi keväällä 2022. Albumi on 56-sivuinen, ja sen voit ostaa kaikista hyvin varustetuista sarjakuva- ja kirjakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta. Lähde mukaan huimaan ja hyytävään seikkailuun!

Avainsanat