Kesäilynostalgiaa Busterin ja Korkkarin seurassa!

02.07.2021 Tri Tuomio

Jalkapallon EM-kisojen ja helteen yhdistelmä tuo sarjakuvatoimittajalle mieleen lapsuuden kesät, jolloin kasvuvuosia rytmittivät futis- ja lätkätreenien lisäksi sarjakuvat ja vihreän veran shakin MM- ja EM-kisat. Nostalgiassa piehtaroiminen kuuluu kesään siinä missä jäätelökin, joten hehkutellaanpa tällä kertaa urheilu- ja seikkailusarjakuvan helmiä vuosikymmenien takaa. Luvassa on siis Busterin parhaita ja viiskytluvun viileintä toimintaviihdettä Korkeajännityssarjan malliin. Sokerina pohjalla Heiska ja Heta suorittavat tähtivierailun.

Allekirjoittaneen ylivoimainen suosikki Busterin sivuilla seikkailleista urheiluheeroksista oli Super-Mac. Pulla ei tosin jäänyt kovin pahasti kakkoseksi. Brittihuumori on usein sitä maukkainta huumoria. Ruokahommistaan ei ikävä kyllä voi sanoa samaa. Allekirjoittanut syöttää hehkuttelupallon tässä kohtaa futistohtori Sami Kolamolle, jonka esipuheen Super-Macin ja Pullan seikkailuja paketoivalle Buster-kokoelmalle löydät täältä. Albumi on tarjolla fyysisten sarjakuvakauppojen lisäksi muassa verkkokaupassamme, jonne löydät tiesi heti tuosta alapuolelta.

Jos Tokion olympialaiset eivät tarjoa tarpeeksi jännitystä, niin Korkeajännityssarja 1954 tarjoilee dekkaritoimintaa Helsingin kesäkisoissa. Urheiluhommien oheistiimellyksessä tapahtuvan murhaajajahdin lisäksi tuhti näköispainos sisältää muun muassa jättiläisapinoita ja atomiaseita. Täältä löydät syvällisemmän kummastelun tämän seikkailutiiliskiven sisällöstä. Ja linkin verkkokauppaamme tuosta alapuolelta.

Vuoden 1955 Korkeajännityssarja päästää irti muun muassa Rick Randomin ja kapteeni Dackin. Luvassa on siis viuhuvia nyrkkejä, suhahtavia keihäitä ja ulvovia sädeaseita, kun seikkailusarjakuvan klassikot pistävät parastaan. Tämän näköispainetun kokoelman sisällöstä kerromme tarkemmin täällä. Etkä muuten joudu etsiskelemään linkkiä verkkokauppaan avaruuden käymättömiltä korpimailta. Se on tuossa alla.

Avaruuden korpimaista puheen ollen… Kuka on kaikista kovin sankari 50-luvun Korkkareissa? No se on joko Rick Random tai Battler Britton. Rick Randomin seikkailuihin keskittyvän Korkeajännityssarja-kokoelman innostuneen hehkutuksen löydät täältä. Jos et meitä usko, niin Tähtivaeltajan kommentaari aiheesta on tarjolla täällä. Ja linkki verkkokauppaamme on piilotettu tuohon alapuolelle. (Ja Battler Brittoniin palaamme syksymmällä.)

Jotta tämä hehkuttelu ei lipsahtaisi täysin mustavalkoiseksi, niin otamme mukaan extraspesiaalibonuksena pienen väriläiskän. Pysymme kuitenkin 50-luvun sarjakuvahelmien parissa. Sarjakuvahuumorin supernero Franquinin luomukset Heiska ja Heta tähdittävät BD-sarjamme toista albumia. Jouko Ruokosenmäen albumihehkutuksen läydät täältä ja linkki verkkokauppaamme pönöttää tuossa alapuolella.

Tällä kattauksella pitäisi nostalgiahampaan kolotuksen korjaantua! Ja muistakaa vierailla sarjakuvakaupoissa ja antikvariaateissa lomaretkillänne! Seuraavat sarjakuvahehkuttelut pelmahtavat tänne blogiimme jo ensi viikolla!