Don Rosa -kirjasto 7 otsikkokuva

Don Rosa -kirjasto 7: Kymmenen avataran aarre

30.08.2024 Rmaki

Rosan mestarillisten ankkatarinoiden sarja jatkuu. Komea kokoelma Don Rosa -kirjasto 7: Kymmenen avataran aarre on myynnissä nyt!

Don Rosa on eittämättä monelle sarjakuvafanille ”se” ankkapiirtäjä heti mestari Carl Barksin jälkeen. Tämän todistivat viimeistään ne massiiviset jonot, jotka Rosan vierailu kevään Comic Conissa Tampereella saivat aikaan. Story House Egmont on julkaissut Rosan sarjoja amerikkalaisen Fantagraphics-yhtiön koostamina hienoina kirjastoina, ja nyt sarjassa ollaan edetty jo seitsemänteen teokseen, joka sisältää alun perin vuosina 1996-1998 julkaisuja sarjoja.

Don Rosa -kirjasto 7 kuva 1

Seikkailuja mytologian parissa

Tällä kertaa luvassa on entistäkin myyttisempää menoa. Kirjan avaa pitkä seikkailu ”Ankka kuningas Arthurin hovissa”, joka kuljettaa ankat Pelle Pelottoman aikakoneella muinaiseen Englantiin, legendaarisen kuningas Arthurin valtakuntaan – tosin totuus pyöreän pöydän ritareista on kovasti toisenlainen kuin vaikkapa Thomas Maloryn tai Geoffrey Montmouthilaisen klassisissa teksteissä. Vaan jos tämä ”Camelot” on yllätys Akulle ja veljenpojille, yllättyvät muinaiset soturit keskelleen tupsahtavista ankkalinnalaisista monin verroin enemmän. Miekat kalisevat ja sotisovat kolahtelevat, ennen kuin sankarimme pääsevät takaisin omaan aikaansa.

Don Rosa -kirjasto 7 kuva 2

Elämää suurempien legendojen jäljillä jatketaan myös kirjan nimitarinassa. Roope lähtee kartoittamaan Intian viidakoiden luonnonvaroja ja päätyy etsimään tarunhohtoista Shambalan kaupunkia, joka perimätiedon mukaan kätkee sisäänsä mittaamattomia aarteita. Sudenpentujen käsikirjan ja aina neuvokkaiden Tupun, Hupun ja Lupun ansiosta ankat löytävätkin viidakon peittämän rauniokaupungin, mutta sen salaisuuksien paljastaminen onkin vaikeampaa kuin ensi alkuun luulisi.

Don Rosa -kirjasto 7 kuva 3

Luonnonlait saavat kyytiä

Mytologisten melskausten ohessa Don Rosa -kirjasto 7: Kymmenen avataran aarre tarjoilee luonnonlakien uhmaamista tarinassa ”Paino-ongelmia” sekä huikean scifi-eepoksen ”Kaksisilmäisten avaruushirviöiden hyökkäys”. “Kaikkein mieluisin lahja” on Rosan huikea kunnianosoitus Roopen vaiherikkaalle menneisyydelle. Kirja huipentuu hurjaan seikkailuun ”Eldoradon viimeinen valtias”, jossa Roope ottaa jälleen yhteen vanhan kilpakumppaninsa Kulta-Into Piin kanssa.

Don Rosa -kirjasto 7 kuva 4

Tuttuun tapaan Don Rosa -kirjasto 7: Kymmenen avataran aarre sisältää loistavien sarjakuvien lisäksi tekijän yksityiskohtauksia muisteloita tarinoiden taustoista, harvinaislaatuisia luonnoksia sekä Rosan laatimia oheiskuvituksia. Don Rosa -kirjasto 7: Kymmenen avataran aarre on 224-sivuinen kovakantinen värikirja, ja sen voit ostaa omaksesi kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Don Rosa -kirjasto 7 loppukuva

Avainsanat