Blacksad_Valkoinen_valtakunta_otsikkokuva

Blacksad: Valkoinen valtakunta

21.08.2024 Rmaki

Blacksadin toinen albumi pitkästä aikaa saatavilla – Blacksad 2: Valkoinen valtakunta myynnissä nyt!

Juan Díaz Canalesin ja Juanjo Guarnidon luoma Blacksad on yksi 2000-luvun suurimpia sarjakuvahittejä. Film Noirin tunnelmia huokuva sarjakuva sijoittuu 1950-luvun Yhdysvaltoihin, ja monet sen albumit tutkivat kyseisen ajan kipupisteitä sangen kursailemattomaan sävyyn. Tarinat ovat synkkiä, mutta aika ajoin Blacksadin maailmaan osuu myös valonsäde. Blacksad-sarja kattaa seitsemän albumia, ja Story House Egmont julkaisee ne nyt alusta alkaen pehmytkantisina versioina.

Blacksad_Valkoinen_valtakunta_kuva1

Lähiössä kuohuu

Toisessa albumissa kissaetsivä John Blacksad palkataan etsimään kadonnutta tyttölasta nimeltä Kayleigh, jonka kohtalo ei tunnu kiinnostavan juuri ketään, ei edes lapsen omaa äitiä. Tapahtumapaikkana toimiva kaupunginosa ”The Line” oli ennen kukoistava lähiö, mutta lentokonetehtaan sulkeminen on suistanut alueen työttömyyden ja rikollisuuden kurimukseen.

Blacksad_Valkoinen_valtakunta_kuva2

Asukkaiden toivottomuutta hyödyntää valkoista äärivaltaa ajava rasistinen liike, jonka riveissä vaikuttaa seisovan myös alueen poliisipäällikkö. Vastapuolella rähisee mustien oikeuksia puolustava kansalaisliike ”The Claws”, joka osaa yhtä lailla turvautua koviin otteisiin. Paneutuessaan kadonneen koulutytön tapaukseen Blacksad joutuu tekemiseen molempien ryhmittymien kanssa.

Blacksad_Valkoinen_valtakunta_kuva3

Dynaaminen tiimi: Blacksad ja Weekly

Hämärien puuhien jäljet tuntuvat ulottuvan aina lähiön valtakoneiston huipulle asti, mutta Blacksad saa rinnalleen yllättävän apurin: roskalehden reportteri Weeklyn, jonka sinnikkyydestä on sekä hyötyä että haittaa. Vaan selviävätkö roturiitojen ja korruption aiheuttamat rikokset edes kaksikon yhteistyöllä…? Tapauksen edetessä ja mutkistuessa alkaa vaikuttaa siltä, että kukaan ei selviä tästä hyisestä maisemasta voittajana.

Blacksad:Valkoinen_valtakunta_kuva4

Blacksad 2: Valkoinen valtakunta on 56-sivuinen nelivärialbumi, ja sen voit ostaa kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta!

Blacksad_Valkoinen_valtakunta_loppukuva

Avainsanat