Pohjantuli 6 kuva 0

Pohjantuli 6: Porttipuu – osa 2

01.05.2024 Rmaki

Suositun Pohjantuli-sarjan ensimmäinen tarinakaari huipentuu uudessa kirjassa. Kuinka Sonjan käy? Pohjantuli 6: Porttipuu – osa 2 kertoo vastauksen!

Pohjantuli 6 kansi

Malin Falchin luoma Pohjantuli hurmasi suomalaiset lukijat heti ensimmäisestä osasta alkaen. Magiaa ja ihmeen tuntua huokuva sarja kertoo norjalaisesta Sonja-tytöstä, joka päätyy rauhallisesta kotikylästään satumaiseen rinnakkaismaailmaan, jota asuttavat puhuvat eläimet, jättiläiset, keijut… sekä verenhimoiset viikinkisoturit. Pohjantuli-sarjassa kansantarujen elementit kohtaavat modernit teemat ja nykyaikaisen tarinankerronnan. Sarjaa ovat kehuneet mm. Kulttuuritoimitus ja Vaahteran varjon alla.

Pohjantuli 6 kuva 1

Pohjantuli 6: Porttipuu – osa 2 jatkaa siitä, mihin edellinen osa päättyi. Hurja taistelu viikinkien kylässä päättyi siihen, kun Lotta onnistui ajamaan asukkaita uhkaavan valtavan peikon matkoihinsa. Ikävä kyllä jaarli Hjalmar sieppasi Espenin vangikseen, ja on nyt matkalla uhraamaan nuorukaista merikäärmeelle, joka aikanaan vei jaarlin käden.

Pohjantuli 6 kuva 2

Viikinkien joukossa purjehtiva nuori Kjetil on kehittänyt maagisia kykyjään kaiken aikaa. Mutta kukaan ei vielä tiedä, kenen puolelle lupaava taikuri mahtaa loppupelissä asettua. Toki hän on varttunut osana viikinkiheimoa, mutta sympaattinen Kjetil ei vaikuta verenhimoiselta valloittajalta. Pelastaako hän Espenin hengen, vai onko urhea metsäläinen päätyvä merikäärmeen kitaan?

Pohjantuli 6 kuva 5

Samaan aikaan kun Sonja jäljittää ystäväänsä Espeniä, hänen Henrik-setänsä etsii paluureittiä oikeaan maailmaan. Mutta myös synkkä velho Varis on kyseisen portin jäljillä, ja ikään kuin siinä ei olisi tarpeeksi, porttia vartioi pelottava olento, joka kykenee muuttamaan ulkomuotoaan. Lopulta kaikkien päähenkilöiden kohtalot ratkeavat suolla, jonka takana porttipuu kasvaa…

Pohjantuli 6 kuva 4

Norjalainen Malin Falch (s. 1993) punoo hienosti yhteen aiemmissa osissa luomansa tarina-aihiot. Upeasti kuvitettu, pohjoismaista mytologiaa huokuva sarjakuva ilmestyy jo 16 eri maassa, ja elokuvaversiota tarinasta suunnitellaan parasta aikaa. Pohjantuli 6: Porttipuu – osa 2 on 144-sivuinen, kovakantinen nelivärisarjakuvakirja, ja sen voit ostaa omaksesi kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta. Myös sarjan aiemmat osat ovat yhä saatavilla.

Pohjantuli 6 loppukuva

Avainsanat