Blacksad1_otsikkokuva

Blacksad 1: Kissa varjoisilta kujilta

10.04.2024 Rmaki

Blacksadin ensimmäinen seikkailu jälleen saatavilla! Blacksad 1: Kissa varjoisilta kujilta löytyy nyt kaupoista uutena pehmytkantisena laitoksena.

Juan Díaz Canalesin ja Juanjo Guarnidon luoma Blacksad oli hitti heti ensialbumista lähtien. Upeasti kuvitettu ja vetävästi kirjoitettu kissadekkari puhutteli suomalaisia sarjakuvafaneja niin kovasti, että ensimmäinen albumi Kissa varjoisilta kujilta on ollut keräilyharvinaisuus jo pitkään. Nyt Story House Egmont julkaisee kauan toivotun uuden painoksen albumista, joka polkaisee liikkeelle Blacksadin kiehtovan tarinan.

Blacksad1_kuva1

Kissa varjoisilta kujilta alkaa, kun kuuluisa näyttelijätär Natalie Wilford löydetään murhattuna. Poliisi varoittaa Blacksadia pitämään näppinsä erossa tapauksesta, mutta kissaetsivällä on painavat syyt ryhtyä selvittämään Natalien kuolemaa – tähtönen kun oli menneinä aikoina Blacksadin naisystävä.

Blacksad1_kuva2

Nopeasti selviää, että Natalien viimeisin kumppani, käsikirjoittaja Léon Kronski, on kadonnut salaperäisesti samoihin aikoihin, kun Natalie itse menetti henkensä. Onko Kronski syyllistynyt murhaan ja ottanut sen jälkeen jalat alleen – vai onko hänkin joutunut rikoksen uhriksi? Syyllistä etsiessään Blacksad huomaa itsekin joutuneensa hämäräperäisten hahmojen huomion kohteeksi…

Blacksad1_kuva3

Blacksadin on turvauduttava nyrkkeihinsä useampaankin otteeseen, ennen kuin Natalien kohtalo selviää, eikä kissaetsivä säästy itsekään mustelmilta tai kolhuilta. Johtolangat vievät sankarimme roskaisilta sivukujilta aina kaupungin huipulle asti. Lopullinen totuus ei välttämättä tuo kenellekään sen suurempaa helpotusta – kuten noir-henkisten rikoskertomusten perinteeseen kuuluu.

Blacksad1_kuva5

Blacksad: Kissa varjoisilta kujilta on 48-sivuinen värialbumi, ja sen voit ostaa kaikista hyvinvarustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta!

Muista myös sarjan huipennus: Kun kaikki sortuu osa 2.

Blacksad1_loppukuva

Avainsanat