Blacksad: Kun kaikki sortuu – toinen osa

23.02.2024 Rmaki

Tummanpuhuvan kissadekkari Blacksadin odotettu uutuusalbumi on ilmestynyt: Blacksad: Kun kaikki sortuu – toinen osa on myynnissä nyt!

Juan Díaz Canalesin ja Juanjo Guarnidon vuonna 2000 lanseeraama Blacksad on ollut yksi tämän vuosituhannen suosituimpia sarjakuvia. Viisikymmentäluvun Yhdysvaltoihin sijoittuvat jännittävät, tunnelmalliset ja kantaaottavat tarinat sekä upean yksityiskohtainen, maalattu kuvitus tekivät sarjasta hitin myös Suomessa, ja uusinta albumia on odotettu kevään mittaan täälläkin varsin innokkaasti. Nyt odotus on viimein ohi, ja Blacksadin tällä tietoa viimeisen seikkailun jälkimmäinen osa on ilmestynyt. Ensimmäisestä osasta voit lukea täältä: Kun kaikki sortuu – ensimmäinen osa.

Kun kaikki sortuu -tarinan monimutkainen tapahtumavyyhti sai siis alkunsa, kun metrotyöläisten liiton johtaja Kenneth Clarke palkkasi Blacksadin jäljittämään peräänsä usutettua palkkamurhaajaa. Uhkan takana oli grynderi nimeltä Solomon, joka oli päättänyt uudistaa New Yorkin kaupunkikuvan itsensä näköiseksi – eikä hän hyväksynyt mitään esteitä tieltään. Clarke oli juuri tällainen este, ja Blacksadin urheista yrityksistä huolimatta ammattiliittomies menetti henkensä.

Toisaalla Blacksadin journalistiystävä Weekly päätyi tutkimaan Solomonin puuhia lähietäisyydeltä. Ajan myötä hänkin huomasi, että grynderillä on lusikkansa monessa sopassa, jotka eivät päivänvaloa kestä. Mutta ennen kuin Weekly ehti julkistaa tietonsa, Solomonin kätyri lavasti hänet syylliseksi näyttelijäseurueen johtajan Iris Allenin murhaan. Ikään kuin huolia ja pähkäiltävää ei olisi muutenkin tarpeeksi, Blacksadin suuri rakkaus Alma on palannut kaupunkiin!

Nyt on tullut siis aika nähdä, mihin Blacksadin kiperin tehtävä sankarin johtaa. Vaikuttaa pahasti siltä, että mikään ei enää pysäytä korruptoituneiden mahtimiesten suunnitelmia. Mutta ainakin Blacksad on saanut selville Solomonin palkkatappajan henkilöllisyyden – tosin kyseistä Shelby-nimistä lokkia motivoivat yllättävän traagiset syyt. Weeklyn uusi ihastus, kollega Rachel Zucco tuntuu kadonneen kuin maan nielemänä – onko tälle ärhäkälle naisjournalistillekin käynyt kalpaten? Yllättävät käänteet ja tiukat paikat seuraavat toisiaan, ennen kuin kaikki on selvitetty…

Blacksad: Kun kaikki sortuu – toinen osa on 56-sivuinen kovakantinen sarjakuva-albumi, ja se on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa sekä Story House Egmontin verkkokaupassa. Osta omasi heti, ettet jää ilman! (Ja tiedoksi niille, joilta on saattanut jäädä jokin sarjan aiempi osa väliin… hyviä uutisia on luvassa huhtikuussa 2024!)

Avainsanat