The cat came back — Blacksad on täällä taas!

04.03.2022 Rmaki

Sarjakuvamaailman tunnetuin ja suosituin kissahahmoinen yksityisetsivä palaa pitkän pitkän tauon jälkeen kuvioihin uuden huikean seikkailun myötä. Kaksiosaisen tarinan Kun kaikki sortuu ensimmäinen osa on nyt viimein ilmestynyt, ja voi liioittelematta sanoa, että albumi on ollut odottamisen arvoinen.


John Blacksad on 40/50-lukujen taitteen New Yorkissa elävä yksityisetsivä, jonka seikkailuista huokuu marlowemainen dekkaritunnelma. Vaikka Blacksadin eilispäivän maailmaa kansoittavat ihmishahmoiset eläimet, aina kissoista ja sioista monenlaisiin lintuihin, sarja käsittelee ajankohtaisia ja todellisia ongelmia, esimerkiksi rasismia ja lahjontaa.


Uusi tarina upottaa Blacksadin keskelle rakennusmaailman korruptiota. Hänet palkkaa henkivartijakseen New Yorkin metrotyöläisten liiton johtaja Kenneth Clarke, jonka perään on lähetetty palkkatappaja. Samaan aikaan näyttäviin urakoihin erikoistunut rakennuttaja Solomon paistettelee julkisuuden valokiilassa ja haaveilee ensistä suuremmista projekteista…


Tapaukseen ovat sekaantuneet Kennethin ex-vaimo Iris, joka johtaa omaperäistä teatteriseuruetta, sekä surumielinen tappaja Shelby, jonka toimiin tuntuu liittyvän enemmän kuin päälle päin näkyy. Myös Blacksadin ahkera reportterikaveri Weekly ja tämän uusi ystävätär tempautuvat mukaan valheiden ja uhkailujen verkkoon. Ehtiikö Blacksad ratkaista tapauksen, ennen kuin kaikki asianosaiset ovat kohdanneet loppunsa?


Juan Díaz Canalesin ja Juanjo Guarnidon luoma Blacksad on yksi Euroopan suositumpia sarjakuvia. Kun kaikki sortuu – ensimmäinen osa on sarjan kuudes albumi, ja seikkailun jälkimmäinen osa, koko sarjan loppuhuipennus, ilmestyy näillä näkymin vuonna 2023.

Avainsanat