Korkeajännitys kohtaa Halloweenin!

30.10.2023 Tri Tuomio

Korkeajännitys toimii ympäri vuoden ja kaikissa olosuhteissa. Mustavalkoinen vanha sotaratsu taipuu tarpeen tullen moneen, myös kauhutunnelmiin. Korkeajännityksen sisällöstä vastaava Antti “Myrkky” Marttinen on ovelasti ladannut Korkeajännityksen numeron 7/2023 kahdella syksyn kummitusjuhlaa kunnioittavalla tarinalla. Kylmät väreet ja kalmanmusta huumori iskevät kuin miljoona volttia, kun Korkeajännitys kohtaa Halloweenin!

Kauhutarinoita

Kuten kannesta käy selville, niin naamiaistunnelmiakin on tarjolla tämän Korkkarin sivuilla, mutta näin Halloweenin ratoksi keskitymme tässä hehkutuksessa vain puhdasverisiin kauhutarinoihin. Colin Maxwellin kirjoittama ja Alberto Saichannin kuvittama Kauhutarinoita ei kiertele kauhuteemaa kuin kissa kuumaa puuroa, vaan pureutuu sen valtimoon jo nimellään. Kylmäävän käännöksen keitteli kokoon Anssi Alanen

Terrapin-miehistönkuljetusvaunun hajottua Hollannin alavilla mailla pieni joukko brittien jalkaväkeä joutuu leiriytymään aavemaiseen hylättyyn latoon. Pyhäinpäivän aaton kunniaksi sotilasjoukko päättää tappaa aikaa tarinoita kertoen. Sikermä käynnistellään klassikkotarinalla upseerista, joka saapuu rajan takaa pelastamaan soltut varmalta kuolemalta. Tässä kohta on pakko iskeä pöytään teemaan sopiva musavinkki, sillä Stan Ridgwayn Camouflage on kummitustarinoiden aatelia. Ja samaan syssyyn kannattaa kuunnella myös toinen kummitteluun huipentuva klassikkoviisu, eli Warren Zevonin Roland the Headless Thompson Gunner.

Kaikki rajan takaa palaavat taistelutoverit eivät välttämättä ole ystävällisiä, toisin kuin yllä mainituissa kappaleissa. Ilman iholle tuppaavaa kalmoa Halloweenin tarinasessio tuntuisikin hieman valjulta ja vajaalta.

Aavelaivojen ystäville tämä numero aiheuttaa pettymyksen, mutta ilmasodan ystäviä hemmotellaan kaksitasolla, joka on yliluonnollisen tehokas saksalaisten Stukia vastaan, vaikka edustaa ensimmäisen maailmansodan teknologiaa toisen maailmansodan taivaalla.

Jalanjäljet lumessa

Kummajaisryhmä onkin uskollisille lukijoille jo tuttu partio. Tämä karmiviin tapauksiin erikoistunut kommandoryhmä on nyt toista kertaa asialla. Seikkailun alaotsikko on Jalanjäljet lumessa, eikä hyisiä tunnelmia todellakaan säästellä.

Ranskan Juravuorille pakkolaskun tehneillä briteillä on kintereillään sekä natseja että jotain vielä pelottavampaa. Tai ainakin karvaisempaa. Dolores kummajaisryhmineen joutuukin ahkeroimaan tosissaan pelastaakseen sekä maanmiehensä että sakemannit syödyksi joutumiselta.

Hyytävän henkiinjäämisseikkailun on juoninut Mike Garley ja kuvituksesta vastaa Manuel Benet. Käännös on Myrkky-Marttisen käsialaa. Suosittelemme tätä tarinaa kaikille karvaisten gourmandien ystäville. Lehtipisteillä Korkeajännitys kohtaa Halloweenin 21. marraskuuta saakka! Vuoden viimeinen numero korvaa siis tämän karmivan kattauksen 22. marraskuuta. Ainakin tarina nimeltä Finneganin haamu vaikuttaa lupaavalta…