Mestaria etsimässä Nokialla

16.10.2023 Tri Tuomio

Menovinkit ovat olleet harmillisen harvinaista herkkua täällä blogissamme, mutta nyt on sarjakuvien hehkuttelua tarjolla ihan livenäkin. Taavi Kassilan ja Kati Hannilan Mestaria etsimässä -albumilla käynnistynyt henkistä etsintää ja kasvua käsittelevä sarjakuvatrilogia on edennyt keskimmäiseen osaansa Mestareita ja opetuslapsia. Näitä teoksia tekijät esittelevät sunnuntaina 22. lokakuuta Nokialla. Haastattelijana toimii vanha tuttu sarjakuvatoimittaja Rmäki.

Elokuvaohjaaja Taavi Kassila on etsinyt viisautta ja valaistumista koko ikänsä, ja tämän tutkimusretken Kati Hannila on nyt pukenut sarjakuvamuotoon. Maailmankuuluja guruja Kassila on tavannut Dalai-lamasta Krishnamurtin kautta Maharishi Mahesh Yogiin. Näiltä ja monilta muilta mestareilta hän on saanut mielenkiintoisia matkaohjeita, joita tarjoillaan nyt vaivattomasti avautuvana sarjakuvana.

Albumista Mestaria etsimässä.

Jos jooga ja meditaatio ovat vieras planeetta, niin tämän sarjakuvatrilogian avulla pääsee ainakin alustavasti kartalle Intian suunnalta ponnistavan henkisen perinteen suhteen, mikä on jo ihan yleissivistyksenkin kannalta positiivinen asia.

Albumista Mestareita ja opetuslapsia.

Jos valaistumisen tavoittelun sorvaaminen sarjakuvamuotoon kiinnostaa, niin Mestaria etsimässä ja Mestareita ja opetuslapsia löytyvät verkkokaupastamme. Henkilökohtaisempi tapa lähestyä aihetta on tarjolla Nokialla Tehdassaaren kahvilalla sunnuntaina 22. lokakuuta kello 15. Jos kysymysten esittäminen ujostuttaa, niin ei hätää, sillä Jouko Ruokosenmäki hoitaa homman puolestasi. Jos kyseinen herra on jäänyt vieraaksi, niin Viime vuonna Frankfurtissa on helppo tapa tutustua.

Avainsanat