Kostajien ja Vaeltavan aaveen matkassa Poriconiin!

07.06.2023 Tri Tuomio

Kesä on tapahtumien aikaa. Myös sarjakuvatapahtumien. Kesäkuun käynnistää, kruunaa tai ainakin koristelee Porin sarjakuvafestivaali, joka tottelee nykyisin nimeä Poriconi. Tapahtumassa saavat mukavasti huomiota myös oman sarjakuvatallimme julkaisut, joten pistetäänpä sen kunniaksi menovinkki tulille!

Tapahtumapaikka on Porin kulttuuritalo Annis ja päivämäärä lauantai 10. kesäkuuta. Ohjelma alkaa kello 11, mutta jos Marvelin mahtavimmat seikkailut kiinnostavat, niin viimeistään 14:45 pitää olla pelipaikoilla. Silloin piiiiiitkän linjan sarjakuvatoimittaja Jouko Ruokosenmäki aka Rmäki esittelee painotuoreen Kostajat-eepoksen Krii-Krull-sota. Tämä kokoaan suurempi seikkailu näkyy Marvelin elokuvauniversumin tuoreimmissakin kuvioissa, eli essentiaalia luettavaa ja tutkittavaa tarjolla. Ja nyt asiantuntijaopastuksen kanssa. Mahdollisuus tentata asioita livenä on tietenkin plussaa. Jos et pääse paikalle, niin toivottavasti tämä Sarjismiesten podcast lohduttaa hieman.

Rmäen tuore albumihehkutus löytyy täältä. Itse opuksen löydät juuri nyt sarjakuvakaupoista ja verkkokauppaamme johdattava linkki löytyy heti tuosta alapuolelta. Ja maittavinta mahdollista Marvelia on luvassa lisää jo elokuun alussa, kun Kravenin viimeinen jahti karauttaa sarjiskauppoihin.

Poriconissakin sokeri saattaa väijyä pohjimmaisena, sillä viimeisenä ohjelmanumerona armoitettu sarjakuvakohkaaja Petri Hiltunen luennoi aiheesta Mustanaamion tuhannet kasvot – Vaeltava aave meillä ja muualla. Mustanaamiohan on mitä ajankohtaisin sankari tuoreen Karpaattien vampyyri -kokoelman myötä.

Mustanaamion monikansallinen luonne ja suosio ovat voimakkaasti läsnä näissä katalonialaisyntyisen ja Tanskaan emigroituneen Jaime Vallvén Ruotsin Team Fantomen -lehdelle piirtämissä seikkailuissa. Ruotsi ja Australia olivat muuten tuotteliaimpia Mustanaamio seikkailujen tuottajia, mutta annamme suosiolla maestro Hiltusen kertoa asiasta PALJON lisää Poriconissa kello 18:00.

Mustanaamion maailma on varsinainen seikkailun, toiminnan ja huumorin runsaudensarvi, joten tylsiä hetkiä tuskin on luvassa Hiltusen kummastellessa Urjan kummimpia kuviota yhdessä yleisön kanssa. Suosittelemme myös hankkimaan Karpaattien vampyyrin matkalukemiseksi matkalle Poriin tai sieltä pois. Tämä seikkailukattaus toimii toki myös mitä mainioimpana lomalukemistona kotona, puutarhassa, mökillä ja tylsimmissä kyläilypaikoissa. Tarjolla on muun muassa muinaista Roomaa, Pyöreän pöydän ritareita ja värisyttävää vampyyrikauhua. Albumin löydät sarjakuvakaupoista kautta maan. Ja tietenkin myös verkkokaupastamme. Rmäen albumiesittelyn löydät täältä.