Seikkailu pohjantulten alla jatkuu!

21.04.2023 Rmaki

“Pohjantuli on tavattoman kaunis sarjakuva.” -Sarjainfo

Malin Falchin luoma maaginen seikkailu pohjoisten tarujen maailmassa jatkuu uudessa Vuorenpeikon valtakunta -kirjassa.


Nuori Sonja päätyi sarjan ensimmäisessä kirjassa Peikkolaaksoon, jossa hän on ehtinyt saada runsaasti uusia ystäviä ja kohdata myös lukuisia vaaroja. Hän oli jo aikeissa palata omaan maailmaansa, mutta päätyi lopulta saattamaan ystäväänsä Lottaa takaisin oman väkensä, vuorikansan luokse.

Puhuva karhu Otso saa kuitenkin tietää, että Sonjaa etsimään tullut Henrik-setä on jäänyt peikkojen vangiksi. Niinpä Sonja, Lotta, Otso ja Espen lähtevät pelastamaan Henrikiä. Tehtävä on sangen haastava, mutta onneksi Espenillä on ystävä, joka kykenee auttamaan nuoria sankareita. Matkan varrella Sonja kertoo Lotalle saamistaan visioista. Kuka on salaperäinen, Lottaa muistuttava tyttö, joka vierailee Sonjan unissa?

Viikinkien kylässä ennustaja Varis alkaa ymmärtää, että Sonja on kotoisin toisesta maailmasta. Niinpä hän ja viikinkien johtaja Hjalmar lähettävät tiedustelupartion etsimään lapsia — partion johtoon valitaan Kjetil, jolla tuntuu olevan omia taikavoimia. Varis paljastaa Hjalmarille peikkojen maailman historian.


Norjalaisen Malin Falchin luoma Pohjantuli esittelee lukijalle taianomaisen maailman ja sen oudot, hurmaavat asukkaat. Värikylläinen kuvitus ja kiehtovat henkilöhahmot ovat jo tehneet sarjasta suursuosikin kotimaassaan, ja nyt Pohjantuli hurmaa myös suomalaiset fantasian ystävät.

Sarjan neljäs osa Vuorenpeikon valtakunta on nyt saatavissa hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Avainsanat