Sisarukset rannalla

24.03.2023 Rmaki

Sisarukset Grémillet on hurmannut lukijat kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. Giovanni Di Gregorion omaperäiset ja koskettavat kertomukset sekä Alessandro Barbuccin silmiähivelevän kaunis maalauskuvitus muodostavat kerrassaan vastustamattoman yhdistelmän. Nyt Sarahin, Cassiopéen ja Lucillen seikkailut jatkuvat sarjan kolmannessa albumissa.


Sarah, Cassiopée ja Lucille ovat kolme sisarusta, jotka elävät yhdessä äitinsä kanssa. Sarah on heistä vanhin, ja hän kokee usein tarpeelliseksi komentaa nuorempia siskojaan. Keskimmäinen sisar Cassiopée on romanttinen sielu, jolla on taipumusta haaveiluun, ja siskoista nuorin Lucille on eläinrakas ja hiljainen tyttö. Kaikilla tytöillä on hyvin rikas ja vilkas mielikuvitus, ja yhdessä he muodostavat “Kolmen sisaren kerhon”, joka tutkii huiman fantastisia mysteereitä.

Lucille löytää rannalta monia kiinnostavia eläinkavereita.

Kaksi ensimmäistä Sisarukset Grémillet -albumia keskittyivät sisarkatraan vanhimpiin tyttöihin, mutta nyt on Lucillen vuoro astua tapahtumien keskipisteeseen. Uusin seikkailu vie kolmikon Atlantin valtameren rannalle. Marraskuinen nuorisoleiri ei viehätä varsinkaan vanhempia siskoja — ilma on hyytävän kylmä ja sateinen, eivätkä leirielämän askareet heitä järin paljon kiinnosta. Lucille sen sijaan ottaa kaiken ilon irti luonnonläheisyydestä, ranta kun on täynnä monenlaisia mereneläviä, aina hiekkakirpuista suurempiin eläimiin.

Salaperäinen hautausmaa kiehtoo ja karmii sisaruksia.

Reissu muuttuu kiinnostavammaksi, kun sisarukset osuvat sattumalta läheiselle hautausmaalle ja löytävät sieltä kaukaisen sukulaisensa Ludivinen haudan. Isoäidin mukaan Ludivine oli varsin erikoinen nainen, ja vierailu paikallisessa museossa saa tytöt vakuuttuneiksi siitä. että heidän sukulaisellaan oli jokin suuri salaisuus. Kenties Ludivine oli salakuljettaja, joka kätki saaliinsa jonnekin rannikolle?

Salaperäinen Ludivine muistuttaa kovasti Lucillea…

Kolmen sisaren kerho ryhtyy selvittämään Ludivinen salaisuutta. Leirin säännöt hankaloittavat salapoliisitöitä jonkin verran, ja Lucillea kiinnostavat enemmän rannalta löytyvät eläimet… varsinkin eräs suurikokoinen luontokappale, joka on joutunut pahaan pinteeseen. Selviääkö Ludivinen salaisuus? Löytävätkö tytöt aarteen, vai menevätkä sisarusten välit lopullisesti poikki?

Löytyykö vastaus rannan arvoituksiin hylätystä majakasta?

Sisarukset Grémillet 3: Lucillen salaisuus on upea, 72-sivuinen kovakantinen sarjakuvakirja, jonka voit ostaa omaksi kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Avainsanat