Yoko Tsuno kohtaa muinaisen linnan haamut

17.08.2022 Rmaki

Peloton elektroniikkainsinööri Yoko Tsuno on seikkaillut sarjakuvalehdissä ja omissa albumeissaan vuodesta 1970 alkaen. Suomalaiset lukijat Yoko hurmasi jo vuonna 1973 käynnistetyssä Ruutu-lehdessä, ja hahmon suosio on sittemmin vain kasvanut.

Elokuussa julkaistava Yoko-albumi “Saalis ja varjo” on viimeinen Yoko-seikkailu, jota ei ole aiemmin suomennettu. Tämä vuonna 1982 alun perin ilmestynyt tarina on monin tavoin klassista Yokoa. Se tarjoilee hienosti piirrettyjä maisemia ja rakennuksia, kiehtovia uusia henkilöhahmoja sekä kutkuttavan, yliluonnolliseen vivahtavan mysteerin. Albumi tuo mieleen vuonna 2004 albumina julkaistun “Paholaisen urut”, mikä ei ole lainkaan huono juttu!

Tarina saa alkunsa, kun Yoko ja ystävänsä Pol ajelevat Skotlannin uljaissa maisemissa. Heidän aikeenaan on laatia reportaasi paikkakunnan yliluonnollisista legendoista, ja niitähän Skotlannissa riittää. Ajomatka katkeaa kuitenkin äkisti, kun tielle auton eteen heittäytyy pyjamaan sonnustautunut nuori nainen. Cecilia-niminen neito väittää, että hänet yritetään tappaa, ja kertoo olevansa matkalla äitinsä luo. Kun paikalle ilmaantuu tytön isä sir William apulaisineen, paljastuu, että Cecilia kärsii ajoittaisista mielenjärkytyksistä.

Yoko kuitenkin ounastelee, että juttuun liittyy muutakin. Hänet ja Pol kutsutaan sir Williamin upeaan linnaan, mutta sitä ennen he ehtivät tavata paikallisen kirjailijan, joka kertoo tienoolla kummittelevan… ja että Cecilian äiti on kuollut jo viisitoista vuotta aiemmin! Kun Yoko viimein pääsee linnaan ja vetäytyy siellä yöpuulle, hänen huoneeseensa astuu mustahuppuinen nainen, joka katoaa yhtä äkillisesti kuin ilmaantuikin. Hiukan tämän jälkeen Yoko ja Cecilia näkevät linnan pihalla hohtavan naishahmon… onko kyseessä Cecilian äidin haamu?

Yoko Tsuno: Saalis ja varjo ilmestyy 17.8., ja tämänkin jännittävän BD-sarjan albumin voit ostaa kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista, sekä tietenkin Story House Egmontin verkkokaupasta.
(Ja kaikille Yokon uskollisille ystäville tiedoksi: vaikka tämän albumin myötä kaikki hahmon vanhat seikkailut on nyt suomennettu, monet klassiset tarinat ovat yhä vailla suomalaista albumijulkaisua. Ja mikä hienointa, Roger Leloupilta ilmestyi juuri ihkauusi Yoko-seikkailu, josta pääsemme nauttimaan suomeksi ensi vuonna!)

Avainsanat