Fantastiset sisarukset palaavat!

05.08.2022 Rmaki

“Näin eläväisesti kuvitetun tarinan kuvittelisi kelpaavan kenelle tahansa.” – muropaketti.com

“Taitavan yhteistyön tulos viihdyttää oivallisesti niin nuorempaa kuin vanhempaakin lukijaansa.” -hmp.fi

“Kaikkiaan tämä sarjakuva on siis oikein viehättävä tuttavuus, jota on helppo suositella kouluikäisille sarjakuvien ystäville.” – melankolia.net

“Tahtoo heti lisää tätä herkkua!” – Tähtivaeltaja

Keväällä 2022 ilmestynyt ensimmäinen Sisarukset Gremillét -albumi sai Suomessa suorastaan haltioituneen vastaanoton, ja kaikkien siskoksiin ihastuneiden iloksi voimme kertoa, että sarjan toinen osa Cassiopéen ihastus saapuu kirjakauppoihin 17.8!

Sisarukset Grémillet kertoo kolmesta siskosta, jotka ovat (ikäjärjestyksessä): Sarah, Cassiopée ja Lucille. Vaikka siskot tulevat yleensä verrattain hyvin toimeen keskenään, ovat he kuitenkin varsin erilaisia ihmisiä. Sarah on jämy ja järjestelmällinen, ja hän yrittää pitää nuorempia siskojaan kurissa toisinaan ehkä liiankin innokkaasti. Cassiopée on romanttinen sielu, herkkä ihastumaan ja liitelemään fantasiamaailmoissa. Lucille puolestaan on hiljainen tyttö, joka puhuu mieluiten vain eläimille — ja niinpä kissat ja muut nelijalkaiset ovatkin hänen parhaita kavereitaan.

Ensimmäisen albumin keskipisteessä esiintynyt Sarah siirtyy nyt taka-alalle, ja parrasvaloihin pääsee Cassiopée. Tarina alkaa, kun sisarukset matkaavat maaseudulle viettämään kesälomaa isoäitinsä luona. Tänä vuonna Cassiopée ei ole reissusta mitenkään innoissaan, koska hän haluaisi mieluummin viettää aikaa poikakaverinsa Ulyssen kanssa kotipuolessa. Asiaa ei auta, että kun siskot pääsevät perille, kylän tuttu poika Olivier iskee silmänsä Cassiopéehen.

Paikan päällä tytöt huomaavat myös, että isoäiti käyttäytyy hiukan omituisesti: hän juttelee itsekseen ja on tavallistakin hajamielisempi. Ja miksi läheisen luostarinraunion kellot soivat keskellä yötä? Olivier kavereineen väittää kivenkovaan, että raunioissa kummittelee, mutta haluavatko pojat vain kiusata kaupungista saapuneita tyttöjä, vai onko aavetarinoissa sittenkin perää?

Kolmen sisaren kerho saa siis kaksi uutta tehtävää: pitää selvittää, mikä isoäitiä vaivaa, sekä ratkaista kummituksen arvoitus! Kaiken aikaa Cassiopée joutuu kamppailemaan kahteen suuntaan sykkivän sydämensä kanssa…

Sisarukset Grémillet 2: Cassiopéen ihastus on upea, 72-sivuinen värikäs teos, jonka voit ostaa omaksesi kirjakaupoista 17.8. lähtien. Sarjan molemmat osat ovat saatavilla myös Story House Egmontin verkkokaupasta! (Ja sisarusten seikkailut jatkuvat vuonna 2023…)

Avainsanat