Nuoren Tex Willerin hurja matka jatkuu!

07.01.2022 Tri Tuomio

Nuoren Tex Willerin seikkailujen ensimmäinen numero karautti Lehtipisteisiin tammikuussa 2020. Uusi kuukausittain ilmestyvä sarjakuva on nykyisin harvinaista herkkua, joten ainakin tämä sarjakuvatoimittaja tervehti kyseistä julkaisua riemusta soikeana. Ja koska kyseinen julkaisu on kaksi vuotta kestäneen taipaleensa aikana lunastanut siihen asetetut odotukset moninkertaisesti, niin sarjakuvatoimittaja voi vain todeta muuttuneensa yhä soikeammaksi. Kovaotteista toimintaviihdettä ei koskaan ole liikaa tarjolla, ja Nuoren Tex Willerin sivuilla spagettiwesternien perinteet ja lännenviihteen tuoreimmat tuulet sekoittuvat vaativimpaankin mahdolliseen makuun uppoavaksi seikkailusarjakuvaksi.

Kurkistetaanpa siis vuoden 2022 käynnistävän Nuoren Tex Willerin numeron 25 kansien väliin. Aikaisempien numerojen tunnelmiin voi tutustua näppärästi täällä, täällä ja täällä. Nuoren Tex Willerin käsikirjoituksesta vastaa Tex-konkari Mauro Boselli, joka tietää kyllä, että lukijat rakastavat suosikkihahmojensa ensikohtaamisia. Tässä numerossa pääsemmekin nauttimaan Texin ja Dynamiitin ensimmäisistä yhteisistä kilometreistä.

Alun iloisen ensikohtaamisen jälkeen on luvassa traagisempia tunnelmia, sillä Boselli ottaa käsittelyynsä Texin veljen traagisen kohtalon. Sam Willerin ja Texin tulehtuneet välit lisäävät tapahtumien tunnelatausta ja painoarvoa.

Nuori Tex Willer lähtee kostoretkelleen täynnä raivoa ja katkeruutta, mutta sankarimme luonteenpiirteisiin kuuluu jo nuorena kylmä harkinta toiminnan koittaessa. Piirtäjä Bruno Brindisi pääseekin esittelemään taitojaan hiipivän jännityksen rakentajana. Luvassa on siis lähikuvien avulla tiivistyviä tunnelmia ennen vääjäämättömiä Colt-konserttoja.

Nuori Tex on siis lyijymyräköiden keskellä viileä kuin viilipytty, mutta kaikessa muussa toiminnassa sytytyslanka on mallia lyhyt ja konnien provosointi onnistuu kenties varttuneempaakin Texiä tehokkaammin. Texin veljen murhanneelle Tom Rebolle ja tämän kätyreille onkin luvassa kylmää kyytiä sekä verbaalisesti että fyysisesti.

Kostomotiivi on aina toimivaa polttoainetta lännenseikkailulle, eikä tämäkään nuoren Texin seikkailu tee poikkeusta sääntöön. Tarjolla on siis lähes mittatilaustyönä toteutettu yksittäinen numero, jonka välityksellä tutustua Nuoren Tex Willerin seikkailuihin. Esimerkiksi aikaisempien numeroiden tarinakaarista ei tarvitse olla millään muotoa tietoinen tästä seikkailusta nauttiakseen.

Jos tai siis kun tämä numero tekee vaikutuksen, niin ei kun tilaamaan!

Jos Nuori Tex Willer kolisee kunnolla, ja sarjaan todellakin tulee tutustuttua vasta nyt, niin ei hätää! Aikaisemmat vuosikerrat saa ainakin vielä toistaiseksi haltuunsa helposti ja vieläpä uusia lukijoita hemmottelevaan hintaan. Tulevat keräilyharvinaisuudet kannattaakin kotiuttaa nyt!

Nuori Tex Willer seikkailee jälleen 2. helmikuuta!