Nuori Tex Willer – ensimmäinen vuosi lainsuojattomana

08.01.2021 Tri Tuomio

Vuosi 2020 päätettiin näillä sivuilla Mefiston metkuja ihmetellen, ja nyt kun Nuoren Tex Willerin seikkailuilla tulee ensimmäinen täysi vuosi mittariin, niin kyseinen diabolinen partaniekka saa huomiota myös vuoden 2021 ensimmäisessä sarjakuvahehkutuksessa. Loistaapa vuoden ensimmäisen Nuoren Texin sivuilla myös toinen kuuluisa tuleva partaniekka, sillä Texin rinnalla konnia kolhii yhä siloposkinen Abraham Lincoln!

Jopa sarjakuvatoimittajana jo sangen kokenut Tri Tuomio pääsi yllättymään Nuoren Tex Willerin aloituksen toimivuudesta. Ensimmäisen vuoden aikana ruuti on osoittautunut kuivaksi ja tekijät intomielisiksi. Tässä kolmannessatoista numerossa kuvataiteesta vastaa Roberto De Angelis ja tarinasta Mauro Boselli. Kuvanäytteet todistakoon ensimmäisenä mainitun osaamisen ja toimittajan myhäily juonittelun toimivuuden. Boselli siis keittelee Lincolnin murhan suunnittelusta ja kyseisen konnuuden torjumisesta sangen maukkaan keitoksen.

Sankarikatraassa loistaa eritoten viehko (ja habitukseensa Scarlett Johanssonilta lainannut?) Pinkertonin agentti Kate Warne, joka on jo oppinut suhtautumaan Steve Dickartin alias Mefiston osaamiseen asiaankuuluvalla varovaisuudella. Vaan rakennellaanko Katen ja Texin välille romanssia? Se selviää lukemalla.

Sankarikatraassa loistaa tietenkin myös nuori Tex Willer, joka henkipattonakin asettaa henkensä likoon viattomien ihmisten ja oikeuden puolesta enemmän kuin kerran. Lincolnin murhaa suunnitelevien salaliittolaisten rivit harvenevatkin ilahduttavaa tahtia.

Koskapa tämä seikkailu voidaan lukea myös Mefiston syntytarinana, niin kauhutunelmiakin on luvassa, sillä inhottavien illuusioiden mestari aloittaa temppujensa hiomisen ja samalla säikytellään hahmojen lisäksi myös lukijoita.

Historia muistaa Abraham Lincolnin lähes yliluonnollisen taitavana puhujana. Mauro Boselli kunnioittaa hienosti suurmiehen tätäkin puolta. Luvassa on siis myös sanan säilää konnien fyysisen kurmoottamisen vastapainoksi.

Vuoden 2021 ensimmäinen Nuori Tex Willer tarjoaa siis sekä historian että Tex-historian merkkihenkilöitä osaavasti pyöriteltynä. Tämä numero myös päättää suuremman tarinakokonaisuuden ja seuraavassa numerossa vetovastuun nappaavat herrat Pasquale Ruju ja Pasquale Del Vecchio. Näiden nimien perusteella tietäjät jo tietävät, että luvassa on raskaan sarjan Tex-herkkua. Numero 2/2021 ilmestyy Lehtipisteisiin keskiviikkona 3. helmikuuta.

Tulevat numerot saa helpoiten haltuunsa tilaamalla. Ja itse asiassa vanhemmat numerotkin löytyvät yhä verkkokaupastamme. Jos Texin seikkailuista haluaa hyllyynsä ainoastaan Mefiston esiintymiset, niin tämä tarinakokonaisuus on helppo kasata tuosta alta klikkailemalla. Suosittelemme toki koko saagaan perehtymistä, sillä laatulänkkäri hyllyssä on melkein kuin rahaa pankissa!

Avainsanat