Doctor Strange Oudot maailmat otsikkokuva

Doctor Strange: Oudot maailmat

09.08.2024 Rmaki

Marvelin oma mystikko lähtee seikkailulle halki aikojen: uusi albumi Doctor Strange: Oudot maailmat myynnissä nyt!

Stephen Strange on Tohtori Outo, magian mestari, joka suojelee maapalloa ylimaallisilta uhkilta. Alun perin Strange oli taitava kirurgi, mutta hänen käsiensä hermot tuhoutuivat onnettomuudesta. Etsiessään epätoivoisesti parannuskeinoa hän vaelsi ympäri maailmaa ja päätyi lopulta Suuren muinaisen oppilaaksi Intiaan. Vähitellen Strange jätti taakseen maalliset kiinnostuksen kohteet ja ryhtyi maapallon maagiseksi suojelijaksi.

Doctor Strange Oudot maailmat kuva 1

Tohtori Oudon hahmon loi 60-luvulla legendaarinen kuvittaja Steve Ditko, jonka kynästä syntyi myös Hämähäkkimies. Dialogin alkuperäisiin Oudon seikkailuihin laati yhtä lailla legendaarinen Stan Lee. Ditkon ja Leen Strange-tarinat ovat toki aikansa klassikkoja, mutta heidän ansiokasta työtään Doctor Strangen parissa ovat jatkaneet monet muutkin taitavat tekijät, mm. Roy Thomas, Steve Englehart, Marv Wolfman, Gene Colan, Frank Brunner, P. Craig Russell – sekä Roger Stern.

Doctor Strange Oudot maailmat kuva 2

Suomessahan Stern tunnetaan parhaiten ansiokkaasta ja pitkästä rupeamastaan Hämähäkkimiehen kirjoittajana – Sternin tarinoita julkaistiin meillä vuosina 1983 ja 1984, ja ikimuistoisin hänen keksinnöistään Hämiksen maailmassa lienee John Romita Jr:n kanssa luotu Mörkö-hahmo. Doctor Strangen seikkailuja Stern kirjoitti pariinkin otteeseen, mutta varsinkin hänen vuosina 1981-1985 kirjoittamaansa pitkää jatkumoa pidetään nykyään yhtenä hahmon parhaista kausista. Sternin pitkän tarinakaaren polkaisi käyntiin maineikkaan Batman-tiimin Marshall Rogers ja Terry Austin kuvittama kuusiosainen tarina, ja tämä kertomus julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa suomeksi.

Doctor Strange Oudot maailmat kuva 3

Tarinan alussa Outo joutuu käyttämään kykyjää hieman maallisemman vaaran torjumiseksi: hän pysäyttää astraalihahmoisena kaksi pankkiryöstäjää. Vaikka Oudon astraaliolemus on näkymätön tavallisille ihmisille (paitsi jos hän itse haluaa näyttäytyä), pankin ohi kulkeva Morgana Blessing näkee hänet ja pelästyy pahanpäiväisesti. Strange pitää tapahtumaa aluksi puhtaana sattumana, mutta siitä käynnistyy tapahtumasarja, joka johtaa pelottoman tohtorin pyörryttävälle aikamatkalle – jonka varrella hän kohtaa muun muassa Ihmeneloset, Veli Voodoon, Nick Furyn sekä kaikki pahimmat vihamiehensä.

Doctor Strange Oudot maailmat kuva 4

Kuten kaikki parhaat Tohtori Outo -tarinat, Sternin, Rogersin ja Austinin eepos on yhdistelmä mielikuvituksen juhlaa, huumoria, yllättäviä käänteitä sekä erikoislaatuisia visioita. Doctor Strange: Oudot maailmat on 136-sivuinen, nelivärinen sarjakuva-albumi, ja sen voit ostaa kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Doctor Strange Oudot maailmat kuva 5

Avainsanat