Natashan tekijät

KESÄLUKEMISTA!

28.06.2024 Rmaki

Kesään kuuluu matkailun, grillaamisen ja uimisen lisäksi ehdottomasti myös riippumatossa loikoilu ja lueskelu – ainakin allekirjoittaneen osalta! Ja mikäpä olisi parempaa luettavaa aurinkoisessa helteessä kuin laadukas sarjakuva? Ohessa muutama vinkki, joiden parissa ajatukset saa mukavasti irti arjesta ja kohti lomafiiliksiä!

Olen viime aikoina käynyt suurella riemulla läpi André Franquinin tuotantoa. Franquinin kerrontaa ja kuvitusta ei voi liikaa kehua! Jos hyllystäsi ei löydy miehen nerokkaita Piko & Fantasio -albumeita, eipä hätää – BD-sarjassa on julkaistu Franquinin tarinoita kolmen albumin verran: Heiska ja Heta, Niilo Pielinen sekä Marsupilami. Näihin albumeihin kannattaakin tutustua ennen syksyä, jolloin kauppoihin ilmaantuu ihka uusi Niilo Pielinen. Oooh! Ja jos BD-henkinen hellemeininki kiinnostaa, myös alkuvuoden uusi Natasha-albumi “Sininen haukka” (jonka tekijät Walthéry ja Sirius poseeraavat otsikkokuvassa sarjan sankarien kanssa) sijoittuu varsin kesäisiin tunnelmiin…

Spider-Man 6 2024 kansi

Toukokuun Spider-Manissa alkanut tarinakaari sen kun kiihtyy kesäkuun lehdessä ja huipentuu viimein heinäkuun numerossa. Nick Spencerin ja Patrick Gleasonin laatimassa kertomuksessa seittisieppo saa vieraakseen vuoden 2099 Hämähäkkimiehen, joka saapuu varoittamaan häntä tulevaisuuttakin uhkaavasta katastrofista. Vaaran takana on Hämiksen vanha vihollinen Kameleontti… sekä Marvel-maailman suurin pahis, Tohtori Doom!

Fredin Filemon teki voitokkaan paluun Suomen sarjakuvahyllyihin BD-sarjan myötä, ja tänä kesänä julkaistaan peräti kolmas surrealistinen mestariteos nimeltään ”Santarmien saari”. Tällä kertaa Filemon ja herra Bartolomeus onnistuvat viimein palaamaan A:lle (niin, tässä maailmassa ”Atlantin valtameren” kirjaimet ovat konkreettisia saaria), mutta paikka on muuttunut täysin – nyt A:ta asuttavat kolkot konstaapelit, jotka keräävät ihmisiä takankoristeiksi. Mistä oikein on kyse? Uusi Filemon ilmestyy heinäkuun lopussa, ja kuten kannesta näkyy, tämäkin albumi on juuri kesäpäiviin sopivaa luettavaa.

Kunnon kesälukemistoon kuuluu toki aina myös Aku Ankka! Tuhti kokooma ”Kuninkaan kultainen istuin” sisältää toista sataa sivua erinomaisia ankkatarinoita italialaiselta Marco Rotalta. Sen lisäksi, että Rotan kuvitus on kerrassaan hulvattoman hienoa, myös juttujen käsikirjoitukset ovat vertaansa vailla – aiheet vaihtelevat aina Afrikan autorallista muinaisten aarteiden jahtiin, mutta kaikki tarinat sisältävät huiman määrän yllättäviä käänteitä ja vauhdikasta menoa. Taattua viihdettä kaikille Akun ystäville!

Näissä merkeissä toivotan mainiota kesää kaikille sarjakuvaharrastajille. Syksyllä ilmestyy lisää oivaa luettavaa, joten muistakaa pitää tätä sivustoa silmällä!

Avainsanat