Heroes Comic Con Finland 2024

07.05.2024 Tri Tuomio

Suomen kevät saa uuden sarjakuvatapahtuman! Ja tällä kertaa oikein suuren maailman malliin, kun Heroes Comic Con rantautuu raukoille rajoillemme. Samalla Tampere ottaa askeleen kohti Suomen sarjakuvapääkaupungin erittäin epävirallista titteliä, sillä tämä tapahtuma juhlitaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tampere Kupliikin on tapahtumassa mukana ja heidän osastollaan on mahdollista tavata täältä blogistammekin tuttuja kasvoja. Seuraavaksi siis toimituskuntamme tärppejä Heroes Comic Con Finland 2024 -tapahtumaan.

Don Rosa

Tapahtuman Suomessa suosituinta sarjakuvantekijävierasta ei tarvitse miettiä montaa sekunnin sadasosaa. Hän on tietenkin armoitettu ankkamaakari Don Rosa. Herralla on tapahtumassa oma osasto, jolla maestro signeeraa printtejä ja sarjakuviaan. Kamukuvatkin ovat mahdollisia. Verkkokaupastamme löytyy komea kattaus Rosaa, mutta sarjakuvakaupassa asioiminen saattaa nyt olla se ehtimisteknisesti se fiksumpi vaihtoehto, jos omasta hyllystä ei jo löydy sitä kaikkein rakkainta julkaisua signeerattavaksi.

Howard Chaykin

Allekirjoittaneen ykkössuosikki vieraista on Howard Chaykin. Suomeksi tältä sanavalmiilta, kunnianhimoiselta ja omia polkujaan mieluusti tallaavalta veteraanitekijältä on nähty muun muassa Star Wars -albumi jo 70-luvun puolella ja kasarin vaihtuessa ysäriksi DC:n aikuisempaa linjaa esitelleen Thriller-antologialehden sivuilla Blackhawk ja The Shadow. Ai että ne kolisivat silloin aikoinaan. Ja kolisevat vieläkin. Myös Chaykinilla luvataan olevan printtejä myytävänä. Ehkä jopa originaaleja. Luentoakin lupaillaan ja perjantaille livenä tapahtuvaa piirtäjien kaksintaistelua Lee Bermejon kanssa. Chaykin on huhujen mukaan särmikäs persoona, minkä sai tuta myös tätä legendaarista tekijää haastatellut Petri Hänninen. Varovaisesti sitten niiden kysymysten kanssa!

Lee Bermejo

Jos Lee Bermejo selviää kaksintaistelustaan Chaykinin kassa, niin kannattaa käväistä hänenkin osastoaan ihmettelemässä. Tarjolla on muun muassa vain Comic Con Finlandia varten tehty painos Batman: Dear Detective -albumista. Suomeksi julkaistut Brian Azzarellon kanssa tehty upea Jokeri ja Matt Hollingsworthin kanssa toteutettu lähes yhtä upea Suiciders ovat tätä nykyä antikvariaattien antimia. Kannattaa kaivaa lompakko esiin, jos osuvat kohdalle.

Jouko Ruokosenmäki

Kun nyt supersankarilinjoille lähdettiin, niin nostellaanpa myös omaa häntää. Täältä blogistammekin tuttu Rmäki löytyy Tampere Kupliin osastolta lauantaina klo 13–14. Voimat-trilogian avaukseen irtoaa varmasti signeeraus. Jos Hämähäkkimiehen tai muiden Marvel-julkaisujen tiimoilta löytyy kysyttävää, niin vastauksia irtoaa varmasti. Ja jos Marvelin meiningit noin muutenkin nappaavat, niin ohjelmasta löytyvät täsmäosumina muun muassa Sarjismiesten podcast ja tekijävieraat Phil Noto ja Stephanie Hans.

Zoe Thorogood

Rmäki haluaa nostaa tekijäpuolen vieraista framille eritoten Zoe Thorogoodin, jonka koskettava albumi The Impending Blindness of Billie Scott on tehnyt vaikutuksen tähän kaiken kokeneeseen konkariinkin. Jopa laatuaviisi The Guardian on noteerannut tämän nuoren tekijän. Marvelin lisäksi myös DC:n ystäville on mielenkiintoista kuultavaa tarjolla, kun Andrea Shea esittelee toimittajan näkökulmaa supersankarisarjakuvien työstämisen ihmeelliseen maailmaan.

Jos tapahtuman vieraiden listalta jatkaa nimien pudottelua, niin esimerkiksi Petri Hiltunen, JP Ahonen, Takahiro Yoshimatsu ja Shinya Ohira kiinnostavat varmasti hekin kaikkia piirretyn kertovan taiteen ystäviä. Sarjakuvantekijöiden lisäksi Heroes Comic Con Finland tarjoilee myös komean kattauksen elokuvista ja televisiosarjoista tuttuja kasvoja, joten 10.–12. 5. Tampereen Messu- ja Urheilukeskukselle mars! Toivottavasti saamme nauttia Comic Conin huumasta tulevaisuudessakin!