BD PIko ja Fantasio Tyranni Kodo otsikkokuva

Pikon ja Fantasion seikkailuja: Tyranni Kodo

24.04.2024 Rmaki

Klassinen parivaljakko siirtyy BD-sarjan sivuille. Pikon ja Fantasion seikkailuja: Tyranni Kodo myynnissä nyt!

BD Piko ja Fantasio Turanni Kodo

Piko ja Fantasio on yksi pitkäikäisimmistä ja rakastetuimmista eurooppalaisista sarjakuvista. Se sai alkunsa vuonna 1938, jolloin belgialainen taiteilija Robert Velter kehitti sarjan Le Journal de Spirou -lehteä varten. Sittemmin Pikon ja Fantasion tarinaa ovat jatkaneet monet eurooppalaisen sarjakuvan kärkinimet, ja varsinkin legendaarisen André Franquinin luomat Piko-kertomukset ovat kohonneet klassikoiksi. Suomessa Piko ja Fantasio ovat esiintyneet 70-luvulta alkaen – ensin jatkosarjana Ruutu ja Non Stop -lehdissä, sitten 80-luvulta lähtien omissa albumeissaan.

BD PIko ja Fantasio Tyranni Kodo kuva 1

Story House Egmontin BD-sarjalla on nyt suuri ilo ottaa tämä klassinen sankaripari hoiviinsa. Franquinin jälkeen sarjaa jatkoi Jean-Claude Fournier, joka ehti laatia kaiken kaikkiaan yhdeksän Piko & Fantasio -tarinaa. Näistä seitsemän on ilmestynyt suomeksi jo aiemmin, ja tänä vuonna BD-sarja julkaisee Fournierin kaksi viimeistä albumia, jotka muodostavat oman kokonaisuutensa.

BD PIko ja Fantasio Tyranni Kodo kuva 2

Kaksiosaisen tarinan aloittaa juuri kauppoihin saapunut hieno Tyranni Kodo. Intian ja Burman välissä sijaitsee pienehkö Catungin valtio, joka oli aiemmin Britannian siirtomaa. Itsenäistyttyään Catung on eristäytynyt muusta maailmasta, eikä sen rajojen yli ole päässyt kukaan ulkopuolinen. Maata hallitsee itsevaltiaan ottein tyrannimainen marsalkka Kodo, ja hänen mahtava armeijansa on jo alkanut hermostuttaa naapurivaltioita. Piko ja Fantasio päättävät pyrkiä tähän salaperäiseen maahan tehdäkseen siitä syväluotaavan reportaasin – ja selvittääkseen, mihin Catungin sotilasmahti oikein perustuu.

BD PIko ja Fantasio Tyranni Kodo kuva 3

Kuten arvata saattaa, reissusta tulee kaikkea muuta kuin leppoisa. Innokkaat reportterit löytävät kyydittäjäkseen australialaisen lentäjän, mutta tämä ei uskalla lähteä Catungiin selvin päin. Niinpä lentomatka päättyy lähestulkoon katastrofiin, ja sankarit joutuvat eroon toisistaan. Piko ja Spip päätyvät harhailemaan Catungin läpitunkemattomaan viidakkoon, kun taas Fantasio vaihtaa tahtomattaan henkilöllisyyttä mafian ylitarkastajan kanssa. Rooli johtaa hänet itsensä tyranni Kodon palatsiin… mutta auttaako mahtimiehen asema Fantasiota löytämään ystävänsä?

BD PIko ja Fantasio Tyranni Kodo kuva 4

Pikon ja Fantasion seikkailuja: Tyranni Kodo on 48-sivuinen BD-albumi, ja sen voit ostaa omaksesi kaikista hyvin varustetuista sarjakuva- ja kirjakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta. Tarinan jälkimmäinen osa Suuri sumutus ilmestyy marraskuussa 2024. Sitä odotellessa kannattaa käväistä lukaisemassa kääntäja Mirka Ulannon kommentaari Tyranni Kodon suomentamisesta.

BD PIko ja Fantasio Tyranni Kodo loppukuva

Avainsanat