Vain viikko uuteen Asterixiin!

19.10.2023 Tri Tuomio

Helsingin Kirjamessut avataan torstaina 26. lokakuuta, jolloin ilmestyy myös Valkoinen iiris, 40. Asterix seikkailee -albumi. Vain viikko uuteen Asterixiin siis! Tarjoamme odottelun jouduttamiseksi tekijäkaksikon “keittiön tervehdyksiä”, ja nyt on toisen makupalan vuoro viritellä makuaistia sopivalle taajuudelle uutta Asterixin ja Obelixin seikkailua varten.

Ensimmäisen makupalan ehdimme nauttia jo viikko sitten. Itse albumista et näitä sarjakuvasivuja siis löydä, eli nämä ovat vain pientä velmuilua varsinaisen koitoksen edellä. Kuvitusvastuun kantaa edelleen Didier Conrad, joka oli Albert Uderzon valinta työnsä jatkajaksi. Ja näppärästi syntynyt samana vuonna kuin Asterix. Rene Goscinnyn ja Jean-Yves Ferrin tontille hyppää junioriosastoa edustava Fabcaro, joka tosin kilautti tänä vuonna 50 vuotta mittariin. Noviisien keitoksia emme pääse siis maistelemaan, vaan asialla ovat kokeneet mestarikokit!

Sen verran tietoa uudesta seikkailusta on tarjolla, että roomalaiset on villinnyt uusi tapa ajatella. Ja jos Asterixilta ja kumppaneilta kysytään, niin roomalaisten aatoksista harvemmin seuraa mitään positiivista. Vaan kuinka käykään tällä kertaa? Sen saamme tietää pian, sillä uuteen Asterixiin on vain viikko!
Valkoinen iiris Lehtipisteissä ja sarjakuvakaupoissa 26. lokakuuta 2023!

Avainsanat