Ankantekijä Kari Korhonen 50 vuotta!

08.10.2023 Tri Tuomio

Maamme merkittävin ankkamaakari on ilman muuta Kari Korhonen. Espoolainen sarjakuvanikkari on piirtänyt ja kirjoittanut Ankkalinnan väen toilailuja Disneylle jo 30 vuotta. Pyöreitä tulee tänä vuonna täyteen kahdellakin rintamalla, sillä ankantekijä viettää 50-vuotissyntymäpäiväänsä tänään 8. lokakuuta!

Onnittelulaulun kajauttamisen sijaan kunnioitamme Korhosen pitkää uraa täällä blogissamme tämän pienen erikoishehkutuksen muodossa. Merkkipäivinä on tapana muistella menneitä, joten kannattaa kannattaa siis lukaista toimittajaheeroksemme Rmäen Korhos-haastis parin vuoden takaa. Haastattelu on pian uudelleen ajankohtainen, sillä Korhosen upea Roope Ankan päiväkirjat palaa pian sarjakuvakauppojen hyllyille.

Tämä Ankkalinnan ja sen asukkaiden historiaa valottava komea kovakantinen kirja esiteltiin toki jo sen ilmestyessä syksyllä 2021, mutta melkein uskallan luvata uuden kurkistuksen kyseisen opuksen kansien väliin marraskuussa, kunhan painokoneet ovat tehneet tehtävänsä.

Päivänsankari pistää parastaan myös lystikkäässä opuksessa Ankkojen Suomi. Sen taskukirjaversio on tämän vuoden satoa, joten löydät sen sarjakuvakaupasta tai verkkokaupastamme. Pistetäänpä samaan hengenvetoon suositellen myös Ankantekijät-sarjan osaa 6, vaikka Naurettavat naapurit onkin tällä hetkellä hieman haastavampi hankittava.

Vanhojen sarjojen ihailun lisäksi voimme luoda katsetta myös tulevaisuuteen. Tuotteliaalla tekijällä on tälläkin hetkellä työn alla useampiakin lyhyitä sarjoja. Luvassa on ainakin Milla Magiaa, Hessu Hopoa ja Mummo Ankkaa. Odottelemme niitä vesi kielellä ja toivotamme Karille oikein mainiota syntymäpäivää! Olkoon täytekakkusi kuohkeaa ja sihijuomasi kuplivaa!

Loppukaneetiksi muistelemme menneitä vielä valokuvallisestikin, eli tässä tuleva ankantekijä Kari Korhonen Rmäen kuvaamana Helsingin sarjakuvafestivaaleilla “joskus 80/90-lukujen taitteessa”.

Kari Korhonen Vanhalla ylioppilastalolla 90-luvun alussa. Kuva: Jouko Ruokosenmäki.