Pohjantuli 5otsikkokuva

Pohjantuli: Porttipuu osa 1

20.09.2023 Rmaki

Uusi Pohjantuli-kirja on ilmestynyt! Porttipuu osa 1 aloittaa kaksiosaisen tarinan. Sonja on onnistunut vapauttamaan peikkojen vangiksi joutuneen Henrik-sedän, mutta vaara vaanii sankareita edelleen.

Toivuttuaan koettelemuksistaan Henrik paljastaa Sonjalle, mikä side heidän sukuaan ja Peikkolaakson maailmaa yhdistää. Rauhallinen hetki kahden peikon, Gydan ja Jøkullin, idyllisessä metsämajassa kuitenkin keskeytyy, kun Espenin ja susien eteen ilmaantuu oudosti käyttäytyvä Otso. Onko leppoisa, ystävällinen karhu joutunut pelottavan ennustaja Variksen valtaan?

Pohjantuli 5 kuva 2

Yliluonnollisen uhkan lisäksi myös viikingit jahtaavat edelleen Sonjaa, Espeniä ja Lottaa. Taistelun tiimellyksessä Lotta ottaa käyttöön kaikki taikavoimansa, mutta viikinkien vahvistuksena on tällä kertaa orjapoika Kjetil, jolla on omat maagiset taitonsa. Niinpä kamppailun lopputulos ei olekaan aivan ennalta-arvattava. Myös Sonjan yhteys yliluonnollisiin voimiin tuntuu kehittyvän. Maan tyttöä pitkään seurannut harakka saattaa olla enemmän, kuin miltä lintu päälle päin näyttää.

Pohjantuli 5 kuva 3

Viikinkien kylässä jaarli Hjalmar on valmis epätoivoisiin tekoihin välttääkseen Variksen ennustaman kaamean kohtalon. Lotalle Varis puolestaan valottaa viimein sisarustensa taustoja ja sitä, miten vuorikansojen ja viikinkien vihanpito sai alkunsa. Mutta voiko Lotta luottaa Varikseen? Vai yrittääkö silmäpuoli ennustaja manipuloida entistä oppilastaan?

Pohjantuli 5 kuva 4

Hjalmarin ja Espenin lopullisen välienselvittelyn lähestyessä koittaa myös hetki, jolloin peikkojen ja viikinkien on otettava toisistaan mittaa. Pahasti alakynnessä oleva metsän väki turvautuu Sonjan epätoivoiseen juoneen… Porttipuu on kaksiosainen tarina, ja sen loppuratkaisu ilmestyy keväällä 2024. Norjalaisen Malin Falchin kirjoittama ja piirtämä Pohjantuli on hurmannut lukijat myös meillä Suomessa. Pohjantulen edellinen osa keräsi kiitosta muun muassa Kulttuuritoimituksen sivuilla.

Pohjantuli 5 kuva 5

Pohjoisia myyttejä, vauhdikasta seikkailua, tunnelmallista kuvitusta ja sympaattisia hahmoja yhdistelevä sarja sopii kaikenikäisille fantasiasta ja seikkailuista kiinnostuneilla lukijoille. Pohjantuli-sarjan viides kirja Porttipuu osa 1 on nyt myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa sekä Story House Egmontin verkkokaupassa.

Pohjantuli 5 kuva 6

Avainsanat