Onni onnettomuudessa – Nemi tarjoaa tukea ja turvaa!

08.03.2023 Tri Tuomio

Viime ajat ovat olleet ikäviä. Pandemia, luonnonmullistukset ja sota ovat iskeneet kohdalle tai ainakin lähelle. Tällaisina aikoina kaivataan sekä lohdutusta että pakokeinoja arjesta. Lise Myhre on velho sekä vinkkaamaan viihdettä että paijaamaan lohduttavasti. Raivon purkamiseenkin löytyy kikkoja. Terapian välineenä toimii tälläkin kertaa sarjakuva, eli Nemi fiktiivisine kavereineen tarjoaa sekä vertaistukea että auttaa luovimaan tosimaailman karikoissa. Kurkistetaanpa siis kevään 2023 alumin kansien väliin. Onni onnettomuudessa on mainio kerta-annos maailmaa parantavilla mausteilla silattua mustaa huumoria.

Vertaistuki todellakin on se sana, joka useimmin tulee mieleen tämän albumin strippejä kahlatessa. Taitava tekijä leikittelee teemalla tietoisestikin.

Myös yrittäjille on tarjolla sympatiaa. Ja ehkä tämä strippi motivoi hölläämään kukkaronnyörejä pienten ja tuttujen toimijoiden kohdalla. Tiukassa taloustilanteessa reilu kauppa reiluun hintaan on joskus paras ratkaisu. 

Freelancereille ja pandemian myötä kotitoimistoympäristöön siirtyneille on tarjolla tämä huumorihelmi. Osui ja upposi erittäin omakohtaisestikin.

Nemin ja Grimmin suhde pysyy ja paranee. Grimm onkin nykyisin todella hyvin perillä Nemin metkuista. Parivaljakon väännöistä voikin ottaa mallia parisuhteellisen pitkäpinnaisuuden ja ennakoinnin suhteen.

Ennakointi ei tosin aina onnistu. Varsinkaan Nemiltä. Ainakin pahaan päivään varautuminen on mallia hunsvottiosasto. (Toim. huom. Varmuusvarastot kuosiin, tai muuten peikko vie!)

Jos käy niin ikävästi, että Nemin ja Grimmin parisuhdesäätäminen alkaa maistua liian siirapilta, niin Ophelia ja Cyan tarjoavat maukkaan hapokasta sinkkunäkökulmaa deittailuun.

Onni onnettomuudessa on siis ladattu päivää parantavalla energialla. Mukana ovat myös huolella valitut mietelauseet ja viihdevinkit. Ja etenkin tolkienisteille on tarjolla vertaistukea Albumi sisältää vain aikaisemmin julkaisemattomia strippejä. Yksi poikkeus vahvistaa säännön. Sen bongaajat ovat oikeutettuja rehentelyyn. Löydät albumin Lehtipisteistä ja kirjakaupoista kautta maan. Verkkokauppammekin on valmiina toimittamaan tämän armoitetun annoksen synkiöhuumoria kotiovellesi.

Avainsanat