Revontulten loiste kutsuu

28.10.2022 Rmaki

Pohjantuli-sarjan kolmas kirja on ilmestynyt!

Peikkolaakson maagiseen maailmaan päätynyt Sonja päättää pelastaa Henrik-setänsä, joka on joutunut peikkojen vangiksi. Sonjan seurue on kuitenkin joutunut erilleen, eikä pelastuspartion kokoaminen käy noin vain…

Sonjan seurana ovat edelleen uskollinen Otso-karhu sekä salaperäinen Lotta-tyttö, jolla on outoja voimia. Kolmikko lähtee etsimään Vuorikansaa, jolla saattaa olla jokin yhteys Lottaan. Puhuva harakka johdattaa heidät autiolta vaikuttavaan laaksoon, mutta Otso vaistoaa, että paikkaan kätkeytyy enemmän kuin päältä päin näyttää.

Samaan aikaan Espen on joutunut pahaan pinteeseen. Viikingit ovat jo pitkään käyneet kamppailua metsänväkeä ja erityisesti Espeniä vastaan. Nyt Espen makaa tajuttomana hiiden luolassa, seuranaan vain viikinkiheimon Kjetil. Pystyvätkö nuorukaiset tekemään yhteistyötä ja pääsevätkö he pois valtaisan hirviön kourista?

Kun Sonja ystävineen viimein tavoittaa Vuorikansan, Lotan yhteys eristyksissä elävään heimoon paljastuu. Ilmenee myös, että pahaenteisellä ennustaja Variksella on omat siteensä Vuorikansan johtajiin… heimon päällikkö kertoo Sonjalle ja Lotalle, mistä Varis oikeasti on peräisin. Samaan aikaan Varis etsii edelleen Lottaa, kun taas Ahma kumppaneineen löytää mystisen rasian, joka putosi Henrik-sedältä…

Norjalaisen Malin Falchin luoma Pohjantuli herättää pohjoiset myytit henkiin ja vie lukijat mukaan unohtumattomaan seikkailuun. Värikylläinen kuvitus ja kiehtovat henkilöhahmot ovat jo tehneet sarjasta suursuosikin kotimaassaan, ja nyt Pohjantuli hurmaa myös suomalaiset lukijat. HUOMIO: Malin Falch saapuu Suomeen marraskuussa, ja hän vierailee Oulun sarjakuvafestivaaleilla! Malinin voi tavata lauantaina 12.11. Lisätietoja tapahtuman sivuilta: https://www.oulucomics.com/fi/fest/

Sarjan kolmas osa Lintusisaret on nyt saatavissa hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Avainsanat