Nemin neuvoilla kohti kevättä!

11.03.2022 Tri Tuomio

Linnut laulavat ja päivät pitenevät kovaa vauhtia. Kevään kauneus ja elinvoima uhkaavat tosin unohtua, kun uutiset tarjoilevat vain surua ja synkkyyttä. Näinä aikoina onkin syytä nauttia vankkoja annoksia sekä huumoria että todellisuutta pakenevaa fantasiaviihdettä, jotta päänsisäiset myllerrykset pysyisivät balanssissa. Tämän kevään laillisista piristeistä kurkistamme nyt Nemi-albumin Kuin kala vedessä kansien väliin. Nemillä ja tämän tuttavapiirillä kun on aina tarjota pettämättömiä vinkkejä kaikenlaisen arjessa selviämisen ja viihteen suurkuluttamisen suhteen.

Aloittakaamme nukahtamiseen liittyvällä vinkillä. Tämä vinkki tosin vaatii psykologista silmää omaavan partnerin, mutta ehkäpä tästä saa sinkkukin neuvon itsensä huijaamiseen. Nemin öiset älyttömyydet ovat tämän albumin helmintä antia, joten on tavallaan harmi, että Grimm on keksinyt keinon saada Nemi unten mailla. Onneksi hän ei käytä sitä usein.

Tilankäyttöön liittyvä vinkki irtoaa Nemin isältä. Sänkiveikko on noussut allekirjoittaneen suosikkihahmoksi Nemin tiiviissä hahmokaartissa ja Lise Myhre on selkeästi hoksannut hahmonsa potentiaalin. Nemistä ja tämän ikätovereista kun ei vielä ole lyömään kunnareita aikuisemman huumorin saralla.

Säästövinkeissä Nemi turvautuu vanhaan klassikkoon. Jesari auttaa aina. Vai auttaako?

Viihteen ja taiteen suhteen tässäkin Nemi-albumissa pudotellaan nimiä ja vinkkejä tiuhassa tahdissa. Huomiota saavat muun muassa Squid Game, Death Note, Tom Waits, ja tiedepodcastit, uutta ja vanhaa sulassa sovussa. 80-luvulla kasvanut osaa kompata ainakin tätä strippiä.

Nemin kosto vanhalle opettajalleen on sekä kostea että hulvaton. Pieni epäilys tosin herää, että Lise Myhre purkaa siinä kohtaa omia traumojaan, sillä virheettömän kokeeseen vastailun jälkeiset lunttaussyytökset saattavat kummitella vuosikymmeniä. Paras kosto on kuitenkin sellainen, jossa kostaja palkitsee samalla itsensä.

Viihdevinkkien ja parisuhdeneuvojen lisäksi Kuin kala vedessä tarjoaa myös yleissivistystä lisääviä sisältöjä, sillä tarjolla on esimerkiksi tietopaketointia luonnon ihmeistä. Tällä kertaa erikoishuomiosta nauttivat sudet ja lepakot.

Mustan huumorin ystäville on myös herkkuja tarjolla, sillä Ofelia jaksaa yhä kantaa pessimismin lippua korkealla. Mutta onneksi todellakin olemme nyt kevään kynnyksellä pandemian aiheuttamat rajoitukset siirtyvät hiljalleen historiaan. Ja kannattaa myös muistaa, että aina ei ole pakko “tehdä jotakin”. Joskus on hyvä ihan vain pysähtyä tuijottelemaan tapetin kuivumista ja antaa synapsien levätä. Tai lukea sarjakuvia.

Nemi-albumi Kuin kala vedessä löytyy Lehtipisteistä ja sarjakuvakaupoista 16. maaliskuuta 2022. Linkki verkkokauppaamme löytyy tuosta alapuolelta.