Tuhtia lännenviihdettä kesään!

11.06.2021 Tri Tuomio

Lomalukemistoja pähkäillessä kannattaa panostaa laadun lisäksi myös määrään. Jos antaa itselleen luvan ottaa mökille mukaan vain tietyn määrän sarjakuvajulkaisuja, niin mitä tuhdimpi sivumäärä, sitä parempi. Tällä kertaa keskitymme hehkuttelemaan tuoreimman länkkärisatomme tuhdeimpia julkaisuja, eli asetamme sivumäärän minimin kohtaan 240. Tähän haarukkaan osuukin sitten sekä uusinta uutta länkkäriherkkua että mitä maittavimpia klassikkoseikkailuja.

Aloitetaan tuoreimmalla Tex Willer Suuralbumilla, joka kantaa värisyttävää nimeä Varjojen kosto. Löydät tämän kauhueepoksen esittelyn täältä, mutta jos klikkailu ei juuri nyt nappaa, niin käydään marssijärjestys nopeasti lävitse. Tarjolla on upeaa mustavalkokuvitusta ja kauhuviihteen puolelle kääntyviä tunnelmia, kun sangen pelottavien hahmojen tähdittämä karnevaali halkoo preeriaa kohteenaan pieni kaupunki, jolla on verinen menneisyys. Karnevaalin matkassa kulkee myös kaksi murhamiestä, joiden jäljillä on eräs kaikille tuttu Texasin ranger. Huima varjoilla herkutteleva lännentrilleri tarjolla Lehtipisteissä, sarjakuvakaupoissa ja vaikkapa tuosta alapuolelta klikkaamalla.

Kevään Maxi-Tex tarjosi erään sarjakuvataiteilijan jäähyväiset, sillä tuplaseikkailun kansitarina Chicagon pomo jäi piirtäjäveteraani Miguel Angel Repetton viimeiseksi seikkailuksi. Mestaria tulee ikävä, sillä sen verran uljasta jälkeä herra tarjosi. Kaupunkitunnelmointi varsinkin vie jalat alta. Kakkostarinassa Myrsky! Tex ja kummanit puhdistavat erään kaivoskaupungin katuja siellä piileskelevästä saastasta. Ja sääkin on heidän puolellaan tässä projektissa. Molemmat tarinat tarjoavat myös naiskauneutta, jota välillä uhkaa tulla ikävä Texin seikkailujen tiimellyksessä. Löydät tämän Maxin esittelyn täältä ja ostoksille pääset esimerkiksi tuosta alapuolelta.

Tex Willer Kirjastot tarjoilevat Texin seikkailut ilmestymisjärjestyksessä, rakkaudella restauroituina ja hillitysti väritettyinä. Juuri nyt tämän julkaisusarjan sivuilla käydään lävitse Texin seikkailujen kenties kultaisinta kautta, eli klassikkotarina seuraa toistaan. Kirjaston numero 58 sivuilla katalia keinoja kaihtamaton kauppias Frank Bishop haluaa omakseen intiaaneille pyhän villihevosen. Sen lisäksi hän lupaa uljasta mustangia jahtaaville kätyreilleen tuhdit tukut kahisevaa, jos he toimittavat Tex Willerin maan alle. Tex ja kumppanit vastaavat tarjoukseen lyijyllä. Lyijyä ei säästellä seuraavassakaan tarinassa, jossa harvinaisen ketku palkkionmetsästäjä vainuaa helpon saaliin. Hänen on kuitenkin yhytettävä kohteensa ennen kahta sinnikästä rangeria saadakseen likaiset palkkiorahat taskuunsa. Löydät tämän ja edeltävät Kirjastot sarjakuvakauppiaiden hellästä huomasta ostajiaan odottamassa tai vaikkapa tuosta alapuolelta löytyvää linkkiä klikkaamalla.

Sopivasti juhannukseen mennessä ilmestyy Tex Willer Kirjasto 59, joka kantaa nimeä Cimarronin kuohuissa. Päätyykö kyseisiin kuohuihin ystäviä vai vihollisia, kun Alex Dumbar kohortteineen pyrkii käynnistämään intiaanisodan murhaamalla sekä comancheja että Pony Expressin lähetin? Onneksi Tex ja Kit ovat paikalla sammuttelemassa sodan liekkejä ja kannustamassa konnia takaisin kaidalle tielle nyrkkejä ja lyijyä apuna käyttäen. Roistoista häijyimmät eivät lannistu helpolla ja pian käynnistyykin uusi kiivas ajojahti, kun konnakopla saa vihiä uudisraivaajien karavaanin mukana kulkevasta rahakirstusta. Kovaotteista lännnetoimintaa tarjolla likipitäen 300 sivun verran. Kirjasto 59 löytyy kirja- ja sarjakuvakaupoista 16. kesäkuuta 2021 ja tilailemaan pääsee vaikkapa tuosta alapuolelta!

Päättäkäämme tämän hehkutus iloiseen nostatukseen, sillä lännenviihteen ystäville on heinäkuussa painotuoretta uusvanhaa herkkua tarjolla! Lännentie palaa Lehtipisteisiin näköispainettussa kronikkaformaatissa 7. heinäkuuta 2021!!!