Tex ja kauhujen karnevaali

14.05.2021 Tri Tuomio

Vuoden parhaiden Tex-tarinoiden kärkikahinoihin kannattaa aina varata paikka kevään Suuralbumille. Jos tämä sarjakuvatoimittaja pistäisi taaloja likoon Varjojen koston puolesta, niin kaksari tai troikka olisi tähtäimessä. Ehkä varmuuden vuoksi molemmat. Kovaa uhoa näin jo toukokuussa, mutta Mauro Boselli ja eritoten Massimo Carnevale pistävät sellaisen sirkuksen pystyyn, että kauhulänkkärien ystävän sydän väräjää kuin puhveliheinä pyörremyrskyssä. 

Massimo Carnevale on itseoppinut kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä, joka on ansioitunut kansitaiteilijanakin. Italialainen tekijämies on tuttu nimi myös DC Comicsin ja Dark Horsen sarjojen ystäville. Herraa kaavailtiin jo tarinan Verenkarvainen kuu piirtäjäksi, mutta silloin pyyhe lensi kehään ja kyseisen seikkailun kuvitti Corrado Mastantuono. Nyt tähdet olivat paremmin kohdillaan ja Bosellin synkkä sirkustarina kuin luotu piirtäjälle nimeltä Carnevale. Ja allekirjoittaneen mielestä Suuralbumi on tälle tekijälle ilman muuta perusjulkaisua parempi paikka todistaa osaamisensa. 

Albumi käynnistellään takaa-ajotarinana, sillä Tex ja Kit ovat tuttuun tapaan murhanhimoisten lainsuojattomien jäljillä, mutta kaikki merkit viittavaat siihen, että kyseiset konnat ovat löytäneet löytäneet vielä vaarallisempaa seuraa.

Onko näillä lainsuojattomat hoteisiinsa ottaneilla tuonpuoleisilla varjoilla kenties jotain tekoa preerian halki matkaavan intiaanikarnevaalin kanssa? Ainakin kyseisen karnevaalin intiaanien taruista ammentava esiintyjäkaarti on luurankomiehineen ja hämähäkkivelhoineen mallia lapsia traumatisoiva. Toisaalta osa heistä tuntuu tulevan lasten kanssa toimeen oikein mainiosti.

Koska kyseessä on kauhutarinan suuntaan kääntyvä Tex-seikkailu, niin luvassa on varjoja, käärmeitä ja hämähäkkejä ja karmivia kohtaloita. Ruutia ei tietenkään säästellä, vaikka Carnivale pääseekiin herkuttelemaan muun muassa hiipivillä, uhkaavilla, painostavilla ja kaiken nielevillä varjoilla. Suosittelemme siis Varjojen kostoa tummia pintoja pelkäämättömille sarjakuvataiteen ja lännenviihteen ystäville.

Tämän uljaan lännenseikkailun löydät Lehtipisteistä ja sarjakuvakappiaiden hyllyistä 19. toukokuuta alkaen. Albumin tilaaminen onnistuu myös tuosta alapuolelta löytyvää linkkiä klikkaamalla.

Avainsanat