Karvinen – 40 vuotta herkkuja ja nokosia!

19.01.2018 Tri Tuomio

Karvinen alkaa olla kissaksi vanha, mutta hyvin tuntuvat herkut maistuvan ja laiskottelu luistavan. Jim Davisin luomus täyttää kesäkuussa 40 vuotta, joten käynnistelläänpä juhlavuosi pienellä lehtiesittelyllä. Karvinen ei jaksa enää lehtipisteiden hyllyille kiivetä, mutta koteihinne hän tulee kyllä kutsuttuna. Posteljoonin kantamana tosin.

Karvinen downshiftasi eli leppoisti jo kauan ennen kuin trendiniilot olivat termistä kuulleetkaan. Kissaherra voidaan siis lukea jopa trendsetteriksi, kohtuullistamisen edelläkävijäksi. Kokkiohjelmien vallatessa yhä enemmän tilaa televisioruuduistamme voidaan kenties nähdä pientä edelläkävijyyttä myös herkuttelurintamalla. 80-luvun menestyshuumassa laiska ja iisisti ottava kissa oli kapinallinen hahmo, nyt melkein jo roolimalli.

Karvinen seikkailee edelleen säännöllisesti, mutta Lehtipisteiden hyllyillä kattia ei siis nähdä. Uskolliset fanit saavatkin Karvis-annoksensa postitse, eli Karvinen kuuluu tilattavien lehtiemme valikoimaan. Tilaus onnistuu näppärästi vaikkapa tilaajapalvelussamme!

Tilaamalla Karvisen kotiinsa saa muutakin kuin kissankarvoja, sillä julkaisussa vierailee muitakin eläinhahmoja. Pohjoismaita edustaa Lars Mortimerin Helge, tuo ajoittain hyvinkin masentunut hirvi. Juuri sopivasti synkkä hahmo maustamaan Karvisen laiskanpulskeampaa menoa ja meininkiä.

Karvisen luojan toinenkin hahmo saa tilaa Karvisen sivuilta, eli Orson kamuineen seikkailee säännöllisesti Karvisen taustatukena. Eläimellistä huumoria ei siis todellakaan säästellä!

Karvinen-lehti tarjoaa päähenkilönsä seikkailuja useammassakin sarjakuvan lajissa. Löytyy niin kolmen ruudun strippiä kuin useammankin sivun mittaista seikkailua, minijulisteita ja pin-uppeja unohtamatta. Kaikki taattua Karvis-laatua.

40-vuotias Karvinen jatkaa siis tyylilleen uskollisena, kaikessa rauhassa ja omalla painollaan. Vuoden ensimmäinen numero ehti jo ilmestyä 10. tammikuuta, mutta toisen numeron kyytiin ehdit vielä hypätä. Se kolahtaa postiluukusta 7. helmikuuta!

Avainsanat