Tex Willerin hurja syksy

20.09.2024 Tri Tuomio

Tex Willerin käsikirjoittajat ja kuvittajat ovat olleet liekeissä Texin täyttäessä 75 vuotta. Nautimme nyt näitä juhlavuoden antimia ja numerossa 12/2024 käynnistellään siinä määrin tavallisesta poikkeava kolmen numeron seikkailukokonaisuus, että sitä on aivan pakko vinkata muillekin kuin vannoituneimmille Tex-faneille. Luvassa kun on komeaa kuvitusta ja tieteiskauhun puolelle herkullisesti hiiviskelevää tarinointia. Kurkataanpa siis numerojen 12–14/2024 kansien väliin: Tex Willerin hurja syksy tarjoilee hirviösusia, mystisiä liskoihmisiä, säteileviä mineraaleja, intiaanimystiikkaa ja räjähtävää toimintaa!

Jacopo Rauch ja Alfonso Font keittelivät numeroissa 10 ja 11 kasaan yhden tämän vuoden parhaista kahden numeron tarinoista, mutta nyt on Mauro Bosellin ja etenkin Alessandro Boccin vuoro loistaa kolmen numeron mitalla. Rauch ja Font tarjoilivat talvisia tunnelmia kesän keskelle Kanadan metsissä, eikä ympäristö vaihdu nyt radikaalisti, sillä havumetsävyöhykkeellä jatketaan tämänkin seikkailun puitteissa.

Tex Willer 12/2024

Mount Rainierin arvoitus avaa tämän kolmiosaisen tarinan ja paljastaa jo nimessään seikkailun tarkan sijainnin. Bocci käyttää tätä ympäristöä hienosti hyväkseen, eli hänen havumetsänsä eivät vaikuta ystävällisiltä. Kun yliluonnolliseen vivahtavaa kauhua tehdään, niin ympäristöllä todellakin on merkitystä.

Tex Willer 12/2024

Tex ja kumppanit ovat Rainierin maisemissa Gros-Jeanin kutsumina, mutta eivät luonnollisestikaan aavista millaiseen sekasotkuun ovat nenänsä ja Coltinsa tunkemassa. Aluksi muistellaan menneitä seikkailuja ja kauhuja ystävien kesken, ja samalla rakennellaan jännitystä sivuhahmojen kustannuksella. Pahiksista esittäytyvät hirviösudet, epäilyttäviä ominaisuuksia sisältävät hehkuvat kivet ja nälän ja kullanhimon riivaamat onnenonkijat.

Tex Willer 12/2024

Numerossa 13/2024 sankarimme suuntaavat vuorelle, joka tuntuu olevan kaikkien ongelmien alku ja juuri. Tarinan nimi Henkien vuori petaa tunnelmaa oivasti. Tex ja kumppanit saavat liittolaisikseen salish-intiaanit, joiden poppamies auttaa sankareitamme valmistautumaan tuleviin koitoiksiin. Kokemus ei ole miellyttävä.

Tex Willer 13/2024

Tulevan jännityksen maksimoimiseksi jätämme numeron 14/2024 lähes kokonaan kommentoimatta. Jäätikön demonit saavat kuitenkin ihan luonnollisen selityksen. Vai saavatko sittenkään? Vanha huuhkain Kit Carson ainakin jää epäilevälle kannalle. Hyytäviä tunnelmia on luvassa luvassa jo ihan tapahtumaympäristönkin myötä, sillä tarina huipentuu Mount Rainierin ikijäätiköille

Tex Willer 14/2024

Yliluonnollisia tunnelmia Texin seikkailuissa rakastaville tämän kolme numeron kokonaisuus on varsinainen herkkupala. Uskallanpa laajentaa potentiaalista fanipohjaa tässä kohdin kauhusarjakuvien ystäviin noin ylipäätään. Tämä tarina toimisi vaikkapa ihan ensimmäisenä Tex-seikkailuna. Texin maailma on rakennettu siihen malliin, että sinne on helppo sujahtaa sisään ja tuntea olevansa vanha tuttu. Iso rooli tässä on Texin, Kit Willerin, Kit Carsonin ja Tiger Jackin muodostamalla maagisella kvartetilla, jonka mukana hieman tarinoihin on helppo uppoutua. Kun kamujen kanssa seikkailee, niin toveruus antaa energiaa, mutta muidenkin puolesta joutuu pelkäämään.

Tex Willer 14/2024

Loppukaneetiksi huojentava tieto heille, joiden mielestä science fiction ja yliluonnollinen kauhu tarjoavat vain ikäviä sivumakuja Tex Willerin padassa porisevaan western-chiliin. Vuoden viimeiset numerot 15 ja 16 ovat vanhojen maestrojen temmellyskenttää, eli herrat Claudio Nizzi ja Giovanni Ticci palauttavat sankarimme maankamaralle mitä perinteisimmän Tex-seikkailun merkeissä. Tex Willerin hurja syksy ei siis hyydy talven tullen!

Tex Willer 12/2024 löytyy juuri nyt Lehtipisteistä kautta maan. Numero 13 ilmestyy 9. lokakuuta ja tarinakokonaisuuden huipennus 30. lokakuuta. Mahtava ajoitus! Tämä Tex Willer sopii Halloweeniin kuin mehevä pihvi Kit Carsoniin!