Kuninkaan kultainen istuin otsikkokuva

Aku Ankka: Kuninkaan kultainen istuin

17.05.2024 Rmaki

Uusi upea kokoelma tarjoilee täyden setin loistavan Marco Rotan Aku-sarjakuvia. Aku Ankka: Kuninkaan kultainen istuin löytyy nyt kirja- ja sarjakuvakaupoista.

Marco Rota (s. 1942) on italialainen sarjakuvataiteilija, jota kutsutaan ”Italian Carl Barksiksi”. Rota on piirtänyt Disney-sarjoja jo 60-luvulta alkaen, ja kieltämättä hänen raivoisan energisissä tarinoissaan on sitä samaa vimmaa ja voimaa, joka leimaa Barksin legendaarisia ankkasarjoja. Suomessa hänen töitään on nähty Aku Ankassa 70-luvun puolivälistä lähtien, ja onpa hänen töistään koostettu suomeksi myös hieno kovakantinen kirja vuonna 2005.

Kuninkaan kultainen istuin kuva 1

Aku Ankka: Kuninkaan kultainen istuin sisältää yhdeksän Rotan piirtämää hullunhauskaa sarjakuvaa. Nimikertomuksessa Roope lähtee etsimään Bangaladoren radžan kultaista valtaistuinta, joka on perimätiedon mukaan koristeltu timanteilla, smaragdeilla sekä rubiineilla. Korvaamaton istuin katosi haaksirikossa 1900-luvun alussa, eikä sitä ole sen koommin nähty. Myös Milla Magia havittelee kyseistä aarretta, joten tiedossa on kiivas kilpajuoksu!

Kuninkaan kultainen istuin kuva 2

Historian parissa pähkäillään myös kertomuksessa Bermudan pyörre. Roope on värvännyt Akun ja veljenpojat kansipuksuiksi jahdilleen, mutta raataminen keskeytyy, kun tyhjästä ilmaantunut kimaltava pyörre tempaisee ankat laivan kannelta ja tiputtaa heidän Kolumbuksen aikoihin. Aikamatka Amerikan menneisyyteen antaa Akulle ajatuksen: hänhän voisikin olla se, joka ensimmäisenä löysi uuden mantereen! Mutta kuten niin usein käy, Akun suunnitelmat eivät mene aivan putkeen…

Kuninkaan kultainen istuin kuva 3

Ryövärilehdon salaisuus kertoo, miten Tupu, Hupu ja Lupu törmäävät lomaillessaan Mummo Ankan luona muinaisen rosvon salakäytäviin ja ryhtyvät ratkomaan pahamaineisen Rosvo-Roopertin salaisuutta. Ikivanhat kaivoskuilut ja niiden sokkelot johdattavat ankat varsin omituiseen paikkaan – saavatko Mummo ja veljenpojat vanhan maantierosvon henkilöllisyyden selvitettyä?

Kuninkaan kultainen istuin kuva 4

Nämä ja monta muuta vauhdikasta tarinaa löytyvät uunituoreesta albumista Aku Ankka: Kuninkaan kultainen istuin. Pehmytkantinen, 112-sivuinen kokoelma on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa sekä Story House Egmontin verkkokaupassa.

Kuninkaan kultainen istuin loppukuva

Avainsanat