Don Rosa kirjasto 6 otsikkokuva

Don Rosa -kirjasto osa 6: Matka Maan keskipisteeseen

26.04.2024 Rmaki

Huikea ankkasarja jatkuu! Don Rosa -kirjasto osa 6: Matka Maan keskipisteeseen löytyy nyt kirja- ja sarjakuvakaupoista.

Don Rosa kirjasto 6 kansi

Don Rosan, Aku Ankan ja Roope-sedän ystävillä on jälleen juhlan päivät. Don Rosa -kirjasto osa 6: Matka Maan keskipisteeseen sisältää massiivisen annoksen mestarin huikeita ankkasarjoja maustettuna tekijän itsensä kommenteilla sekä muisteluilla, harvinaisilla kuvituksilla sekä aiemmin julkaisemattomilla luonnoksilla.

Don Rosa kirjasto 6 kuva 1

Uuden kokoelman tähtihetkiin kuuluu ehdottomasti kirjan avaussarja Olla kuin ei olisikaan. Rosa laati tämän kertomuksen Akun 60-vuotissyntymäpäivän kunniaksi, ja tarina on hänen mukaelmansa klassisesta jouluelokuvasta ”Ihmeellinen on elämä”. Kertomuksessa Aku onnistuu toivomaan itsensä olemattomaksi, ja niinpä hän pääsee näkemään, millainen paikka Ankkalinna olisi, jos Aku Ankkaa ei ikinä olisi ollutkaan.

Don Rosa kirjasto 6 kuva 2

Myös kirjan nimitarina Matka Maan keskipisteeseen on saanut inspiraationsa ja myös nimensä elokuvasta. Pelle Pelottoman kehittämä yleisliuotin Kertalaaki (TM) uhkaa tuhota koko maapallon, ja estääkseen katastrofin ankkojen on lähdettävä uhkarohkealle matkalle kohti Maan ydintä. Tässä hiuksia nostattavassa sarjakuvassa fysiikan lait venytetään äärimmilleen – ja ehkä jopa niiden ylitse.

Don Rosa kirjasto 6 kuva 3

Roopen hurjaan nuoruuteen palataan tarinassa Yukonin sydän. Se sijoittuu Roopen merkittävän kultalöydön jälkeiseen aikaan. Nuori Roope piipahtaa Klondiken Dawsonissa ostamassa tarvikkeita ja joutuu teräksisen ratsupoliisin, eversti Steelen, silmätikuksi. Kahnauksen yhtenä osapuolena on totta kai Kultu Kimallus, ja vilahtaapa tarinassa myös eräs tuttu punanuttuinen, valkopartainen herra…

Don Rosa kirjasto 6 kuva 4

Luonnonlait joutuvat jälleen koetuksella, kun Rosa esittelee oman versionsa klassisesta tieteiselokuvasta ”Kutistuva mies”. Roope ja Aku saavat vahingossa annoksen atominhaihduttajan säteilyä, joka saa heidät kutistumaan holtittomasti. Ehtivätkö veljenpojat pelastaa Akun ja Roopen, vai kutistuvatko he loputtomasti? Tieto Roopen ongelmista saavuttaa myös Karhukoplan konnat, jotka eivät tietenkään malta olla käyttämättä tilaisuutta hyväkseen.

Don Rosa kirjasto 6 loppukuva

Muhkea Don Rosa -kirjasto osa 6: Matka Maan keskipisteeseen on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa sekä Story House Egmontin verkkokaupassa. Ja itse Don Rosa saapuu Suomeen 10.-12.5. signeeraamaan kirjojaan ja tapaamaan fanejaan Tampereella järjestettävään Heroes Comic Coniin! Aiheesta voit lukea lisää tapahtuman kotisivuilta.

Avainsanat