Rosa5_otsikkokuva

Don Rosa -kirjasto osa 5: Roope-setä ja Aku Ankka – Maailman rikkain ankka

03.11.2023 Rmaki

Don Rosan klassisia ankkatarinoita julkaiseva kirjasarja jatkuu. Don Rosa -kirjasto osa 5: Maailman rikkain ankka on nyt ilmestynyt!

Maailman rikkain ankka pitää sisällään Don Rosan vuosina 1993 ja 1994 laatimia sarjakuvia. Näissä tarinoissa Roopen muistelmat päättyvät, Roope ja veljenpojat lähtevät etsimään myyttistä Aleksandrian kirjastoa ja Aku matkaa Norjaan talviolympialaisiin. Tuttuun tapaan kirja sisältää runsaan annoksen taustamateriaalia (mm. Rosan luonnoksia, kansia ja sivusommitelmia) sekä taiteilijan seikkaperäiset artikkelit tarinoiden taustoista. Lisäksi kirja esittelee Rosan laatiman mainion ankkojen sukupuun!

Rosa5_kuva1

Maailman rikkain ankka

Massiivinen Roope Ankan elämä ja teot on kenties se kaikkein suosituin ja tunnetuin Don Rosan sarjakuvista. Tämä kirja sisältää eepoksen osat ”Klondiken keisari”, ”Ankkapurhan miljonääri”, ”Ankkalinnakkeen valloittaja” sekä tarinakokonaisuuden loppuepisodin ”Ankkapalatsin erakko”. Näissä tarinoissa onneaan yhä etsivä nuori Roope matkustaa Klondikeen, jossa hän saa vastaansa katalan Petkunperän.

Rosa5_kuva2

Matkattuaan maailmalla 20 vuotta ja tienattuaan viimein omaisuutensa alkujyvät Roope vierailee viimein synnyinseuduillaan Skotlannissa, jossa hän ottaa osaa paikallisiin perinnekisoihin. Viimein tie vie Roopen siskoineen Yhdysvaltain länsirannikolle, jossa sijaitsee pieni taajama nimeltä Ankkalinna. Tarinakaaren päättävä osio sijoittuu jo lähemmäs nykypäivää: upporikas, erakoitunut Roope kohtaa ensi kerran veljenpoikansa Akun ja tämän sukulaispojat Tupun, Hupun ja Lupun.

Rosa5_kuva3

Kadonneen kirjaston vartijat

Kun Roopelle ei luovuteta Sudenpentujen käsikirjaa, hän paljastaa haaveilevansa pääsystä Aleksandrian kirjastoon – sinne kerätyistä tiedoista hän uskoo löytävänsä muinaisten aarrekätköjen ja kultakaivosten sijainnin. Sudenpentujen P.I.ÄL.L.Y.S.M.I.E.S. päättää lainata Roopelle kenraali Nuuhin, erehtymättömän vainukoiran – ja niinpä Roope ja ankanpojat lähtevät etsimään myyttistä kirjastoa! Jahti johdattaa ankat ensin Aleksandriaan, sieltä Konstantinopoliin, sitten Venetsiaan…

Rosa5_kuva4

Ankkalinnasta Lillehammeriin

Akua homeisten kirjastojen etsiminen ei kiinnosta, mutta urheilu onkin ihan toinen juttu! Kun talviolympialaiset järjestetään Norjan Lillehammerissa, Akun on ilman muuta päästävä paikalle, ja niinpä hän pyrkii kisoihin Ankkalinnan edustajana. Vaan miten mahtaa käydä, kun myös sietämätön Hannu Hanhi tavoittelee samaa kunniaa? Riittävätkö Akun taidot, vai vetääkö onnekas serkku pidemmän korren?

Ankkojen sukupuu

Don Rosa -kirjasto 5: Maailman rikkain ankka on 192-sivuinen, kovakantinen ja nelivärinen sarjakuvakirja, ja sen voit ostaa omaksesi kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Rosa5_loppukuva