B Virtanen otsikkokuva

B. Virtanen: Etätyömiehen paluu

11.10.2023 Rmaki

Suomen suostuin — ja nujerretuin — toimistotyöläinen B. Virtanen on täällä taas. Etätyöajan riemut ja murheet paljastuvat uudessa albumissa!

Ilkka Heilä loi B. Virtasen hahmon vuonna 1989, ja hyvin nopeasti tämän alavireisen toimistotyöläisen hahmo kohosi suomalaisten lukijoiden suureksi suosikiksi. Sarjaa julkaistaan lukuisissa sanomalehdissä, ja stripeistä on koottu jo yli kolmekymmentä albumia ja kirjaa. Lisäksi Virtasesta on tehty animaatiosarja, joka löytyy Yle Areenalta.

B Virtanen strippi 1

B. Virtanen on töissä Oy Firma Ab -nimisessä yhtiössä, jossa häntä kyykyttävät niin kollegat kuin esimiehet – lähinnä kovaääninen ja suurikokoinen työnjohtaja Murikka sekä toimistopäällikkö Lennart Nilkén. Murikka ei millään muotoa inhoa Virtasta, mutta hänen elämäntehtävänsä on huutaminen ja käskyttäminen – ja Nilkén puolestaan varastaa mieluusti alaistensa ideat ja esittelee ne ominaan.

B Virtanen strippi 2

Kotielämä ei tarjoa Virtaselle sen suurempia helpotuksia. Tanakka Armi-vaimo on lähes yhtä kovaääninen ja kova käskyttäjä kuin Murikka, eikä teini-ikäinen poika Marko juurikaan kunnioita isäänsä, vaan lintsaa ja näpistelee sen minkä ehtii. Onneksi sentään perheen Pasi-kissa arvostaa B. Virtasta – jos ei muun niin lämpimän sylin vuoksi.

B Virtanen strippi 3

Uusi albumi Etätyömiehen paluu kertoo, miten B. Virtanen ja kumppanit suoriutuvat korona-ajasta. Virtanen saa jäädä kotiin ja antaa parran kasvaa – ja kerrankin töihin meneminen on vaivatonta! Mutta koituuko Virtasen etätyöaika kohtuuttoman raskaaksi Murikalle ja Virtasen vaimolle? Etätyökauden jälkeen koittaa kaivattu lomakausi. Virtasen perhettä odottavat mökki, aurinko ja luonto…. sekä Murikka, joka tuppautuu työntekijänsä seuraksi nauttimaan mökkilomasta. Onneksi kaikki päättyy aikanaan, ja niinpä lomien jälkeen Virtanenkin saa palata takaisin toimistoympyröihin. Vaan ovatko välit Murikan kanssa ennallaan lämpimän lomailun jälkeen?

B Virtanen strippi 4

B. Virtanen: Etätyömiehen paluu on 48-sivuinen, pehmytkantinen värialbumi, ja sen voit ostaa omaksesi kaikista hyvin varustetuista sarjakuva- ja kirjakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta!

B Virtanen loppukuva

Avainsanat