Yoko Tsuno Saturnuksen kaksoset otsikkokuva

Yoko Tsuno: Saturnuksen kaksoset

23.08.2023 Rmaki

Suomalaisten suursuosikki Yoko Tsuno jatkaa seikkailujaan. Uusi kovakantinen albumi Saturnuksen kaksoset on nyt ilmestynyt!

Belgialainen Roger Leloup (s. 1933) aloitti uransa sarjakuvapiirtäjänä avustamalla Jacques Martinia Alix-sarjan parissa sekä Hergéä piirtämällä taustoja ja ajoneuvoja Tinttiin. Vuonna 1969 hän keskittyi kehittelemään omaa sarjaa, ja tuloksena oli scifi-henkinen Yoko Tsuno, joka näki päivänvalon legendaarisen Spirou-lehden sivuilla vuonna 1970. Sarjan päähenkilö on japanilaissyntyinen elektroniikkainsinööri, joka ystäviensä Polin ja Vicin kanssa ajautuu mitä erikoisimpiin seikkailuihin – ja usein seikkailut johtavat Yokon ystävineen outoihin maisemiin, jopa avaruuden kaukaisiin kolkkiin.

Yoko Tsuno Saturnuksen kaksoset kuva 1

Uusin albumi Saturnuksen kaksoset ilmestyi alun perin vuonna 2022, eli melko tuoreeltaan sen saamme myös suomeksi. Kertomus jatkaa Yokon ”Vinea-seikkailuja”, jotka ovat olleet oleellinen osa sankarittaren tarinaa lähes alusta asti. Vinealaisethan ovat sini-ihoinen humanoidikansa, jotka pakenivat omalta tuhoon tuomitulta planeetaltaan. Osa heistä päätyi maapallolle, jonne he yrittivät pariinkin otteeseen perustaa uuden kodin – tällaisesta yrityksestä kertoo mm. BD-sarjassa hiljattain julkaistu ”Vulcanuksen ahjo”.

Yoko Tsuno Saturnuksen kaksoset kuva 2

Ajan myötä vinealaiset hyväksyivät ajatuksen, että Maasta ei tulisi heille uutta kotia, ja he lähtivät etsimään avaruudesta asuttavia planeettoja. Yoko oli kuitenkin ehtinyt ystävystyä vinealaisen Khanyn kanssa, ja suurista etäisyyksistä huolimatta he ovat onnistuneet pitämään yhteyttä – ja ystävänsä seurassa Yoko on päässyt useaan otteeseen todistamaan avaruuden ihmeitä.

Yoko Tsuno Saturnuksen kaksoset kuva 3

Uusi avaruusseikkailu saa alkunsa, kun Yoko ja Khany ovat menossa vinealaisten Saturnusta kiertävään tukikohtaan. Sieltä he lähtevät tutkimaan hyistä komeettaa, jonka pinnalla on aikanaan sijainnut kaupunki. Kuolleelta komeetalta lähetetään salaperäistä hätäviestiä – onko siellä siis jonkinlaista elämää? Niinpä Yoko ystävineen ryhtyy tutkimaan jäämöykkyä… mutta hyvin nopeasti paljastuu, että komeetan salaisuudet ovat jotakin aivan muuta, kuin mitä sankarit odottivat. Komeetan ilmatilassa lentelee kummallisia, petolintuja muistuttavia hahmoja, ja pinnalta paljastuu ikivanhan, jäätyneen avaruusaluksen hylky.

Yoko Tsuno Saturnuksen kaksoset kuva 4

Yoko Tsuno: Saturnuksen kaksoset on tekijälleen uskollisesti täynnä tarkkaan piirrettyjä avaruusaluksia ja teknistä laitteistoa – sekä pullollaan ihmeentunnetta, kuten kaikki parhaat Yoko-seikkailut! Hieno kovakantinen albumi on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa sekä Story House Egmontin verkkokaupassa.

Yoko Tsuno Saturnuksen kaksoset loppukuva

Avainsanat