Ankat Andeilla!

08.04.2022 Rmaki

Uusi Don Rosa -kirjasto on ilmestynyt kaikkien ankistien ja loistosarjakuvien ystävien iloksi! Tarjolla on jälleen yli 200 sivua huippuluokan huumoria ja jännitystä klassisen sarjakuvan muodossa.

Kirjan nimikkotarina “Andien kutsu” vie Roopen, Akun ja veljenpojat seikkailemaan Carl Barksin tarinasta “Kulmikkaat munat” tuttuun Vihoviimeiseen rotankoloon. Tällä kertaa harvinaisia, kantikkaita kananmunia lähtee tavoittelemaan myös Roopen häijyäkin häijympi vastustaja, Kulta-Into Pii. Kilpajuoksu Andien maisemissa sisältää hurjia käänteitä ja yllätyksiä!

Kun Aku kesken kolikonpuhdistuksen äkkää, että Roopen säiliöstä löytyy vaikka millä mitalla harvinaisia vanhoja rahoja, hän uskoo keksineensä varman ja nopean keinon rikastua. Kuten kaikki keräilykärpäsen puremat tietävät, harvinaisuudet ovat sitä arvokkaampia, mitä vähemmän niitä on. Onnistuuko Akun juoni? Vai seuraako hänen ponnisteluistaan jälleen kerran vain itkua, hammastenkiristelyä sekä kaameita katastrofeja? Tämä selvää tarinassa “Ahneen palkka”.

Juhlavan Don Rosa -kirjaston toinen osa sisältää ankkamestarin vuosina 1988-1990 laatimat sarjakuvat kronologisessa järjestyksessä. Huippuluokan tarinoiden lisäksi komea kirja esittelee Rosan tekemät alkuperäiset kansikuvat sekä kattavat artikkelit, joissa Rosa muistelee tarinoiden taustoja ja uraansa Disneyn sarjojen parissa.

Kuten Rosa itse esipuheessaan toteaa, kyseinen kokoelma sisältää yllättävän paljon käänteentekeviä tarinoita. Mukana on mm. Rosan ensimmäinen toiselle piirtäjälle laatima ankkakäsikirjoitus “Aikasauva”, ensimmäinen (tavallaan) yhteystyössä Carl Barksin kanssa tehty sarja “Ankkalinnan pillipiipari” sekä Rosan ensimmäinen (ja ainut) kertomus, jossa esiintyy myös Mikki Hiiri!

Viimeksimainittu tarina “The Starstruck Duck” onkin melkoinen erikoisuus, sillä sitä ei ikinä piirretty valmiiksi. Niinpä se julkaistaan tässäkin teoksessa englanniksi, Rosan alkuperäisinä lyijykynäluonnoksina. Sivut tarjoavat mielenkiintoisen kurkistuksen sarjakuvan syntyprosessiin ja pienen makupalan siitä, millainen Rosan visio Mikistä olisi saattanut olla (lisää Rosan Mikki-tulkintoja löytyy kirjan loppupuolelta, hänen laatimistaan kansikuvista Walt Disney’s Comics in Color -sarjaan).

Don Rosa -kirjasto 2: Andien kutsu löytyy kaikista hyvin varustetuista kirjakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Avainsanat