NO MUTTA?!!! Niilo Pielinen pistää taas hyrskynmyrskyn

21.03.2022 Rmaki

Niilo Pielinen, tuo toimituksen ikuinen tuholainen, herää jälleen henkiin uuden albumin ja uuden tekijän myötä. Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla ilmoitettiin torstaina 17.3., että lokakuussa 2022 ilmestyisi uusi albumi, ensimmäinen uusi Niilo Pielinen sitten vuoden 1996!

Tulevan Niilo-albumin kansikuva paljastettiin Angoulêmessa

Niilon hahmon loi vuonna 1957 legendaarinen André Franquin (1924-1997), ja aluksi tohelo toimistoapulainen seikkaili Spirou-lehden marginaaleissa, joista hän häiritsi lehden toimittajaa eli Pikon parasta kaveria Fantasiota. Nopeasti Niilo sai lehteen ikioman stripin, ja sittemmin nämä puolen sivun ja sivun mittaiset tarinat on koottu albumimuotoon. Kun Fantasio keskittyi seikkailemaan ympäri maailmaa Pikon kanssa, toimituksen esimieheksi nimitettiin Kursio, joka joutui vuorollaan kärsimään Niilon etevistä keksinnöistä.

Tältä näytti Delafin vuonna 2017 laatima tribuuttisivu

Suomalaisille lukijoille Niilo tuli tutuksi Ruutu ja Non Stop -lehdistä. Niilon albumeja on julkaistu meillä 80-luvulta alkaen, ja vuonna 2007 hahmon toilailut koottiin näyttäväksi kirjaboksiksi. Niilo Pielisen uusista seikkailuista vastaa kanadalainen sarjakuvataitelija Delaf, jonka vuonna 2017 laatima kunnianosoitus Niilolle ja Franquinille vakuutti belgialaisen kustantajan siitä, että hän oli oikea mies jatkamaan maineikasta sarjaa. Näillä näkymin uusi albumi ilmestyy suomeksi vuoden 2023 alussa.

Avainsanat