Korkeajännitys ampuu kovilla myös vuonna 2022!

14.01.2022 Tri Tuomio

Korkeajännitys ja Korkeajännitys Erikoisnumero jatkavat vääjäämätöntä kulkuaan myös vuonna 2022. Perus-Korkkaria on luvassa kahdeksan numeroa ja teemaspessuja tärähtää Lehtipisteisiin perinteiset kuusi pokkaria. Vuosi aloitetaan luonnollisesti sotaisisssa tunnelmissa, mutta suoritamme nyt pienen tiedusteluretken tämän vuoden ensimmäisten numerojen kansien väliin. Aloitamme Erikoisnumerosta, joka odotteleekin jo lukijamassojen hyökkäystä Lehtipisteissä kautta maan.

Vuosi 2022 avataan ilmasodalla ja jo Siivet-logo takaa nostalgiasävärit kioskisarjakuvan kultakausina kasvaneille. Tämä kattaus korkataan tarinalla Coventry liekeissä, joka on Jason Cobleyn juonima ja parivaljakon Muller & Klacik kuvittama. Kansitaiteesta vastaa legendaarinen Ian Kennedy. Tämä seikkailu tarjoaa pommikoneiden aiheuttamaa hävitystä vastaan taistelevien palomiesten näkökulman ilmasotaan. Tarinan konnina hääräävät Heinkel He 111 -pommikoneet saavat toki osansa osumista.

Kovia kokeneesta Coventrystä siirrymme Manner-Euroopan taivaille tarinassa Mad Marstonin moskiitto, jonka juonesta vastaa Brunt ja kuvituksesta Arias. De Havilland Mosquitot olivat pommikoneiden tuhovoimalla ja hävittäjien nopeudella varustettuja herhiläisiä, jotka taitavien pilottien käsissä olivat todella äkäisiä piikkejä natsi-Saksan lihassa. Ralph “Mad” Marston oli lentäjänä taitava, mutta koneensa tai suunnistajansa turvallisuudesta hän ei välittänyt. Itsetuhoinen ja piittaamaton pilotti saa muutamat kantapään kautta annetut oppitunnit ennen kuin tämän seikkailu on paketissa.

Pilotteja, pommeja, pettureita tarjoaa raskaamman sarjan pommikoneviihdettä, sillä tällä kertaa seuraamme luutnantti Pete Harkerin otteita raskaan Lancaster-pommikoneen puikoissa. Tämä omalaatuinen ja sisukas taistelija joutuu tämän kimurantin seikkailun tiimellyksessä jalkamieheksekin, mutta natsien kurittaminen ei siitä juuri kärsi. Fitzsimmons vastaa tarinasta ja Medrano taiteesta.

Neljännessä seikkailussa otamme monta marssiaskelta kohti tätä päivää, kun Kollien kamppailussa ottavat yhteen Grumman F-14 Tomcatit. Jenkkipilotti Shane Whitmanin ja iranilaisen Ghazi Khademin keskinäinen kilvoittelu eskaloituu tappavaksi ilmabaletiksi, joka tarjoilee Top Gunista tuttuja hävittäjiä pari piirua realistisemman toiminnan pyörteissä. James Swallow hoitelee kirjallisen osaamisen ja Vicente Alcazar klaaraa tussihommat.

Vuoden 2022 ensimmäinen Korkeajännitys vyöryttää Lehtipisteet helmikuun toinen päivä. Kuten kansi lupaa, niin luvassa on eläintarinoitakin!

Tämän Korkkarin korkkaa Kopukoiden kamppailu, jossa pääsemme seuraamaan tykkimies korpraali Billy Elderin ja muuli Ruskon yhteistä matkaa ensimmäisen maailmansodan lihamyllyssä. Sekä taistelukaasut että kranaattien sirpaleet tulevat kaksikolle liiankin tutuiksi. Humoristisesta nimestään huolimatta tämä tarina tarjoaa raakaa realismia ja oivan tietoiskun hevosten ja muulien panoksesta ihmisten sotaponnistelujen taustalla. Rakuunan pojanpoikana allekirjoittanut arvostaa tätä kovasti. Kiitos ja kumarrus Hailey Austinin (tarina) ja Manuel Benet’n (kuvitus) suuntaan siis.

Kansitarinassa Petojen armoilla jätämme hellät jäähyväiset realismille ja lataamme tarjolle hullun tiedemiehen virityksiä sukupuuttoon kuolleiden hirviösusien ja alkuhärkien muodossa. Molemmat aiheuttavat mutkia matkaan sekä natsipahiksille että edellä mainittua hullua tiedemiestä kaappaamaan lähetetyille kansainvälisille erikoisjoukoille. Jim ja David Turner vastaavat tarinasta ja Rezzonico ja Morhain kuvituksesta. Kannesta on puolestaan vastuussa Janek Matysiak. Tässä tarinassa esitettyjä tiedekuvioita ei kannata ottaa vakavasti, sillä hirviösudet eivät olleet sukua nykyisille susille. Alkuhärän  palauttaminen elävien kirjoihin tosin oli yksi natsien projekteista, joten ei tarina toisaalta täysin vailla totuuspohjaakaan ole.

Uusmuinaisten petojen parista siirrymme urbaanien trilleritunnelmien pariin, tosin käväisemme ensin Burman viidakoissa tarinaa pohjustamassa. Ristitulessa tarjoilee murhasta syytetyn rehdin ja kunniallisen japanilaisen upseerin kujanjuoksun Berliinin kaduilta ilmojen halki kohti puolueetonta Sveitsiä. George Low vastaa kuristavan jännittävästä tarinasta ja Rodriguez ja Morahin kuvituksesta.

Metsän kauhut vie meidät Hürtgenin metsään, jossa amerikkalaisjoukot taistelevat natseja, talvisia olosuhteita ja lentsua vastaan. Hyvin alkanut hyökkäys Saksan sydämeen on hyytynyt pahoin. Täydennysmies Miles Green tuntee hyvinkin olonsa tukalaksi, mutta ei halua olla se kaveri, joka pakenee taistelun melskettä lääkintäteltalle. Lukija pääseekin sitten jännittämään, että erottaako urhea taistelija taudin aiheuttamat harhat todellisuudesta ennen kuin omiinkin osuu. Andrew Knighton kirjoitti ja Vicente Alcazar kuvitti tämän kuumeisen seikkailun.

Korkeajännitys Erikoisnumero 1/2022 löytyy juuri nyt Lehtipisteistä ja Korkeajännitys 1/2022 tekee sille seuraa 2. helmikuuta. Jos Lehtipisteelle marssiminen ei nappaa, niin Korkeajännityksen voi tilata tuosta alapuolelta löytyvän linkin kautta.