Hämis juhlatunnelmissa!

28.05.2021 Tri Tuomio

Täällä blogissamme on jo muutaman hetken ollut tapana kurkata Hämähäkkimiehen kansien väliin aina kun jotain merkittävää tapahtuu kyseisen julkaisun sivuilla. Yleensä nämä merkittävät tapahtumat ovat liittyneet järkälemäisten tarinakokonaisuuksien tektonisiin liikkeisiin, mutta nyt on vielä järisyttävämpi syy tarjolla pieneen kansienväliseen kurkisteluun: kesäkuun Hämis on 500:s Hämähäkkimiehen numero! Hyppäämme juhlahumuun jo nyt toukokuussa ja aloitamme ilotulituksen arkistojen aarteella vuodelta 2005. Hämiksen ja Liekin yhteisen seikkailun juoni uraansa Marvelin tallissa käynnistelevä nykyinen Hämiksen juonikuvioden pääarkkitehti Dan Slott. Nostalgisesti väreilevästä kuvituksesta vastaa Ty Templeton. Luvassa on muun muassa ällistyttävä määrä tähtivieraita!

Marvelin ajassa hyppäämme takaisin useampia vuosikymmeniä, sillä tämä tarina sijoittuu Hämiksen ja Ihmenelosten yhteiseen taipaleen alkuun. Huomionkipeä Liekki värvää Peter Parkerin julkisuuskuvansa kiillottajaksi, koska kokee Hämähäkkimiehen saavan aivan liikaa huomiota New Yorkin nuorena sankarina. Suunnitelmassa on luonnollisesti hämähäkin mentävä aukko.

Kahden nuoren kuumakallen kohtaaminen tietää siis kipinöivää sanailua ja kilvoittelua konnien kurmottamisessa. Tämän numeron konnagalleria onkin tähtinimillä ladattu. Luvassa on muun muassa Liimapurkki-Pete.

Jaa, että Slott ja Templeton lyövät nyt ihan liian lekkeripeliksi? Ei hätää, kuvioissa käy kääntymässä myös eräskin Victor von Doom. 

Eläinten ystävillekin on konnaparhautta tarjolla, sillä tämän tarinan sivuilla lekottelee myös kaikkien suosikki klanipäinen siipiveikko, Korppikotka. Korppikotkaa onkin allekirjoittaneen mielestä näkynyt viime aikoina aivan liian vähän, joten kiitos tästä.

Jotta eläimet eivät loppuisi kesken, niin myös Kravenin metkuja on luvassa. Ai että, kultainen 80-luku elää vahvasti tässä seikkailussa!

Jotta tämä blogihehkutus ei menisi pelkäksi konnista kohkaamiseksi, niin sankareitakin on luvassa enemmän kuin vain kaksi. Liekin mukana luonnollisesti peesaa kolme muutakin ihmeellisiä voimia omaavaa hyvistä. Luvassa on siis paljon hersyvää sisäpiirin huumoria Marvelin universumin sisäistäneille.

Tri Tuomio suosittelee toukokuun Hämistä sekä kaikille verkkopään seitteihin jo 80-luvulla kiinni jääneille että hahmon kyytiin vasta elokuvien myötä hypänneille. Tämä seikkailu painottaa villiä hulvattomuutta ohitse angstissa vellomisen ja dystopian puolelle lipsahtavien yrityskuvioiden. Eli kunnianhimoisen heviprogen sijaan nyt on luvassa Ramonesia. Eikä tämä vielä mitään, sillä seuraavassa numerossa vierailevat muun muassa Musta Kissa, Musta Pantteri ja Hulktar! Ylenpalttista erinomaisuutta luvassa!

Hämiksen 500:s numero Lehtipisteissä 23. kesäkuuta! Juhlan kunniaksi kannattaa tietenkin tilata Spider-Man! Kyseiseen operaatioon soveltuva linkki löytyy tuosta alapuolelta!