Kahden tulen välissä – sulavaa sanailua ja tuimaa tulitusta

12.06.2020 Tri Tuomio

Aurinko paistaa kuin Texasin taivaalta, joten tänään on hyvä päivä hehkutella Tex Willeriä. Juhannuksen jälkeen 24. kesäkuuta ilmestyy Tex Willer Kirjasto numero 54 Kahden tulen välissä, joten otetaanpa siis sihti sen suuntaan. Kyseinen opus on nyt ennakkotilattavissa, joten ostosliipaisinta voi niin halutessaan hivellä heti tämän hehkutuksen lukaistuaan!

Hyppäämme tälläkin kertaa keskelle seikkailua. Tex ja Kit selvittelevät aseiden salakuljetusta, mutta ovatkin päätyneet konnalauman takaa-ajamiksi. Takaa-ajajille on kuitenkin ikävä yllätys luvassa.

Ikävä yllätys on luvassa myös konnalauman päällikölle, kun Tex ja Kit pelmahtavan pilaamaan mukavan juonittelusession maukkaan aterian äärellä.

Tarjolla on siis mitä mainionta Tex-viihdettä niille, jotka haluavat nähdä Texin maksavan potut pottuina. Emäkonna Carterille on siis paljon potutusta luvassa.

Sanailumielessä tämä tarina sisältää useita herkullisia osumia. Kit on suorastaan liekeissä.

Muutenkin tämä seikkailu on parasta A-luokkaa. Kiemurat eivät heti lopu kesken ja extrapojoja ropisee pahisten mainiosta kätyreistä. Osaavat olla varovaisia ja kaikkea. Lisää mukavasti jännitystä moinen. G. L. Bonelli takoo tarinaa ja G. Letteri taidetta, eli tekijämiehet asialla. Pauketta ei siis säätellä ja ratsuväkikin joutuu karauttamaan avuksi ennen kuin seikkailu on paketissa. Bonelli jatkaa tekstinikkarina ja E. Nicoló nappaa kuvitusvastuun, kun Shakaali starttaa sivulla 234.

Joukko pankkiryöstäjiä saa vihiä navajojen reservaatissa sijaitsevasta kullasta ja päättää lennossa vaihtaa ryöstösunnitelmaa. Herroja tosin varoitellaan, että reservaatissa päsmäröivä Yön Kotka tunnetaan myös nimellä Tex Willer, mutta lukijoiden onneksi rosmot ovat sen verran kaukaa tulleita, etteivät älyä ottaa varoitusta vakavasti.

Kepulikonstein oppaaksi puijattu Keltainen Koira -niminen luopio oppaanaan konnat alottavat vaarallisen matkan kohti Luurankojen laaksoa. Tex ja kumppanit kintereillään toki.

Luvassa on siis helteinen takaa-ajo, jonka aikana konnalauma oppii muun muassa arvostamaan vesileilejä viskileilien sijaan. Mutta sitä ostaa tästä seikkaulusta pääsemme ihmettelemään syyskuussa, kun Tex Willer Kirjasto 55 karauttaa sarjakuvakauppoihin. Senkin ennakkotilauslinkki ilmestyy tuohon alle heti kuin suinkin mahdollista. Ja kuten jo hehkutimme, niin tämän kirjan voit tilata jo nyt!

Avainsanat