Taistellen vapauteen!

22.05.2020 Tri Tuomio

Aurinko porottelee lähes pilvettömältä taivaalta, joten tänään on hyvä päivä hehkutella sarjakuvia. Toki sarjakuvatoimittajakin suuntaa ulkosalle toukokuuta kummastelemaan, kunhan tämä hehkuttelu on latailtu tänne blogiamme sulostuttamaan. Valitaanpa tuoreimmasta tuotannostamme tällä kertaa Korkeajännityksen erikoisnumero kohkauksen kohteeksi. Korkkareita parempaa luettavaa riippukeinuun kun on vaikea kuvitella, ja kevät alkaa vihdoinkin edetä siihen pisteeseen, että ulkosalla relailu ja sarjakuvien selailu on mahdollista.

Muiden sotien Korkeajännitys korkataan Meksikon vallankumoukseen sijoittuvalla tarinalla Viva Villa! Kaksi veljestä tarttuu aseisiin villaistien puolella ja Huertan joukkoja vastaan.

Tämä tarina tarjoilee perus-Korkkareihin verrattuna enemmän hevosia ja westerneistä tuttuja maisemia, joten suositus Tex Willerin ystäville. Dynaamiitillakin on oma roolinsa tarinassa. Sarjatultakaan ei säästellä, kun sankariveljekset linnoittautuvat puolustaakseen pientä kylää Huertan joukkoilta. Luvassa on juonittelua ja epätoivoisia ratkaisuja molemmin puolin rintamaa. Tarinasta vastaa Richard Davis ja taiteesta Carlos Pino.

Meksikosta siirrymme Espanjaan, jonne saksalainen rakettitiedemies on paennut natseilta. Sitten puhkeaa sisällissota ja Saksan rooli siinä on sen verran merkittävä, että on uuden pakoretken aika. Taistellen vapauteen on Davisin kirjoittama ja Morhain hoitaa kuvataiteen.

Legion Condor on armoton vastustaja, mutta onneksi tiedemiehen taidoista ja hermoista on hyötyä konekiväärin kahvoissakin. Stukat saavat siis kyytiä, kun panssaroitu bussi taistelee tiensä halki Espanjan!

Kolmas tarina Pako Saigonista singauttaa meidät toiselle puolelle maailmaa ja tunnelmasta toiseen, eli suurkaupungin kuumiin katutaisteluihin. Saigon on murtumassa ja Davis hoitaa tarinoinnin tälläkin kertaa. Kuvittajana tykittelee Manuel Benet.

USA:n suurlähetystön työntekijä haluaa pelastaa lähetystön vietnamilaisen koki ja tämän perheen. Koska kyseessä on Korkeajännitys, niin tämä ei ole aivan mutkaton prosessi. Sankarit saavat vastaansa sekä gangstereita että Vietkongin taistelijoita.

Saigonin kaaoksesta selvittyämme otamme toisen tuiman askelen kohti nykypäivää ja siirrymme 70-luvun lopun tunnelmiin ja Lockheed Blackbirdin ohjaimiin. James Swallow kertoo ja Paolo Ongaro kuvittaa, kun kylmää sotaa käydään korkeuksissa.

Taivaan reunalla heittää ylpeähkön Blackbird-pilotti Chuck Whyten ja tämän miehistön Neuvostolliiton ilmatilaan. Whyten on mielestään hiiriä pakeneva kissa, mutta Migeistäkin löytyy kyllä tehoja, kunhan puikoissa on tarpeeksi pakkomielteinen ja riskejä kaihtamaton vastustaja. Tätä tarinaa uskaltaa suositella suihkuhävittäjien ystäville. Realistinen hiiviskelyversio Top Gunista!

Korkeajännitys Erikoisnumero 3/2020 nyt Lehtipisteissä ja sarjakuvakauppiailla kautta maan! Naisten Korkeajännitys on luvassa 8. heinäkuuta 2020!

Avainsanat