Albert Uderzon kuolema: Arnaud Nourryn muistosanat 

25.03.2020 Tri Tuomio

Olemme murheen murtamia saatuamme kuulla, että Albert Uderzo, joka loi Asterixin yhdessä René Goscinnyn kanssa, on menehtynyt.

Asterix on sivu toisensa jälkeen ja jokaisella uudelleenlukukierroksella herättänyt miljoonissa lukijoissa ympäri maailman iloa ja riemua jo yli 60 vuoden ajan. Myyttisiin mittoihin kasvanut pikku galli on nykyisin osa kirjallisuuden ja kuvataiteen maailmanperintöä ja kuljettaa seikkailuillaan suvaitsevaisuuden ja periksiantamattomuuden arvoja vielä pitkälle tulevaisuuteenkin.

Kuvan copyright © Philippe Cauvin

Suuren kuvataitelijan lisäksi menetimme Albertissa myös erityislaatuisen miehen, jota piti arvossa jokainen, jolla oli ollut onni tavata hänet. Henkilökohtaisesti arvostin hänessä hänen humaaniuttaan, luotettavia vaistojaan ja maanläheisyyttään, jota ei horjuttanut edes Ranskan koko kustannuskentällä aivan omaa luokkaansa ollut menestys. 

Kuvan copyright © Philippe Cauvin

Haikein mielin haluan kertoa ajatukseni Albertin puolisolle Adalle, jonka kanssa hän jakoi elämänsä lähes seitsemän vuosikymmenen ajan, heidän tyttärelleen Sylvielle sekä kaikille heidän läheisilleen, joita haluamme koko sydämestämme tukea tänä vaikeana aikana. Albert Uderzo on siirtynyt kuvataiteen historiaan yhtenä suurimmista neroista, joita Ranska on päällään kantanut, ja säilyy sydämissämme ikuisesti.

© 2020 HACHETTE LIVRE

Olemme äärettömän kiitollisia luottamuksesta, jonka hän meille soi uskoessaan hahmonsa kohtalon meidän käsiimme. Jäämme hänelle paljon velkaa – ja olemme hänelle paljosta vastuussa. 
Kiitos maestro! 
Arnaud Nourry
Hachette Livre -konsernin pääjohtaja
Käännös: Mirka Ulanto

© 2020 HACHETTE LIVRE

Avainsanat