Lakonisen huumorin laukkaa

21.02.2020 Tri Tuomio

Päivän pituus on jo yhdeksän ja puoli tuntia. Huraa! Valo voittaa pimeän ihan pian. Sitä ennen ehdimme kuitenkin hehkuttelemaan ja julkaisemaankin mustaan päin kallellaan olevaa huumoria, sillä sarjakuvatalliimme on ilmestynyt uusi tulokas, joka lähtee reimalle laukalle sarjakuvafestivaali Tampere Kupliin alla 18. maaliskuuta. Musta hevonen tosin on sen verran vikuri tapaus, että reiman laukan sijaan tarjolla saattaa olla äkkiväärää raviakin.
Vuokrakolmio Bermudalla karauttaa sarjakuvakauppoihin siis juuri ennen kevätpäiväntasausta. Esimerkiksi Suomen MADin ja Myrkyn sivuilta lukijoillemme tutun Samsonin luoma Heikki H. Hevonen on jo monille tuttu heppu (heppo?) useammankin sanomalehtityyppisen julkaisun sivuilta, ja nyt tarjoillemme tämän modernin strippisarjakuvan klassikon albumimuotoon koottuna. Kerta-annokset ovat kivoja, mutta enemmän on aina enemmän. Kysykää vaikka Yngwie Malmsteenilta. Mustan hevosen sivuilla tosin vähemmän on usein enemmän. Varsinkin sanojen määrässä uskalletaan olla säästeliäitä.
Huumorin piikikkyydessä puolestaan ei pihistellä. Heikki H. Hevosen tuomat ruusut saattavat tarjoilla yllätyksiä.
Musta hevonen pystyy naurattamaan jopa allekirjoittanutta ääneen. Se on tervetullut ilmiö.
Jos kaipaat elämääsi hoksottimiakin haastavaa huumoria kahviaddiktiosta, uniongelmista, huonokuntoisuudesta, siivoamisesta ja muista modernin elämän vitsauksista, niin Vuokrakolmio Bermudalla hoitaa homman. Päätämme tiiseritrailerimme epäurheilullisiin tunnelmiin ja palaamme aiheeseen noin kuukauden kuluttua.

Avainsanat