Nalle on kaikkien kaveri!

14.02.2020 Tri Tuomio

Aurinko kurkistelee pilviverhon takaa, eli ystävänpäivälle osuu tänä vuonna oikein passeli sää. Ystävänpäivätunnelmista nappaamme myös teeman tämän perjantain sarjakuvahehkutukseen. Ystävyys ja ja kaveruus ovat toki suuressa roolissa esimerkiksi Tex Willerin seikkailuissa, mutta varsinkin Bamse tarjoaa perheen pienimmille mallia kaverina toimimiseen. Joten kurkistakaamme siis vuoden 2020 kolmannen Bamse-numeron kansien väliin. Luvassa on muun muassa taikuutta ja eskarin ihmeitä!
Numero saa lentävän aloituksen, kun taikakoululainen Lotta saapuu hakemaan Nallea avuksi tarinassa Nalle ja kiviportin lumous. Taikakoululla joku sulkee ovia niin lujasti, että kyseessä ei opettajien mukaan voi olla taikuus. Auttaisiko jymyhnaja siis?


Jymyhunajasta ei yllättäen ole apua, mutta kuka onkaan se kumma epeli, joka on oniistunut taikomaan ukset kiinni? Ja miten? Ja miksi? Tarinan onnellinen päätös auttaa virittäytymään hiihtolomatunnelmiin.
Seuraavaksi Nalle ja Kilpinen saavat vastaansa vanhan tutun tarinassa Himoshoppailijat, kun Kroisos Myyrä keksii kieron keinon myydä Kumpulan asukkaille tavaroita, joita he eivät todellakaan tarvitse.
Kilpinen kiinnittää huomionsa tähän kummalliseen ilmiöön, ja keksii oman vastalääkkeensä ostoshimoon. Onneksi tämä on vasta tarinan ensimmäinen osa, sillä jatko jää odottamaan vesi kielellä – Kilpinen vastaan Kroisos, kumpi heistä saakaan pitkän nenän? Olisi ollut tylsää saada vastaus tähän kysymykseen jo tässä numerossa.
Pienenä välipalana tutustumme Kilpisen keksintöihin kautta aikojen.
Tämän numeron viimeisessä seikkailussa Pörrö esikoulussa sen pieni sankaritasr pääsee tutustumaan eskarin ihmeisiin.Eskarivisiitistä ei selvitä ilman ylimääräistä jännitystä, sillä herkuille tai oikeastaan melkein mille vain perso Pörrö päätyy syytetyksi omenavarkaudesta. Onneksi epäonninen omppu kuitenkin löytyy ennen isompia kyynelvirtoja.
Suosittelemme tätä kilttiä koko perheen jännitysviihdettä ääneen luettavaksi. Bamse 3/2020 löytyy Lehtipisteistä keskiviikkona 19. helmikuuta!

Avainsanat